Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: «Ποτέ την Κυριακή» με συγκεντρώσεις και πορείες


Η Κυριακή των Βαΐων στην Πάτρα θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά αιτία  διαμαρτυρίας των εργαζομένων σε εμπορικά καταστήματα, εμπορικές αλυσίδες και πολυεθνικές για ανατροπή της πολιτικής του ανοίγματος των καταστημάτων.
Αφορμή για νέο σκληρό γύρο αντιπαράθεσης με τους εμπόρους αλλά και την κυβερνητική πολιτική που είχε σχεδιάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, μέσω της οποίας επιχειρείται η κατάργηση της Κυριακής ως αργίας, από τις 10.00 το πρωί της Κυριακής των Βαϊων το κέντρο της Πάτρας αλλά και η περιφέρεια της θα αποτελέσει πεδίο σύγκρουσης  των εμποροϋπαλλήλων με όποιον επιχειρήσει να ανοίξει το κατάστημά του.
Στο κέντρο της Πάτρας έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση δύο συγκεντρώσεων και πορειών. Η μία στην πλατεία Γεωργίου από συνδικάτα και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και η δεύτερη στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν πορείες ενώ θα γίνει και αποκλεισμός εισόδων σε καταστήματα που θ’ ανοίξουν  τόσο στο ιστορικό κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά αυτής.
Ο Εμπορικός Σύλλογος
Η στάση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, ο οποίος κατά το παρελθών είχε πρωτοστατήσει προκειμένου να μην εφαρμοστεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές  είναι αυτή που προβληματίζει, καθώς για  πρώτη φορά με επίσημη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων αύριο Κυριακή των Βαΐων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των εργαζόμενων, οι οποίοι θεωρούν πως πρόκειται για αλλαγή θέσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ