Type Here to Get Search Results !

Το προαιρετικό άνοιγμα της Κυριακής των Βαϊων φέρνει κινητοποιήσεις - Δυο συγκεντρώσεις σήμερα το πρωί στο κέντρο

Πάτρα:Το προαιρετικό άνοιγμα της Κυριακής των Βαϊων φέρνει κινητοποιήσεις - Δυο συγκεντρώσεις σήμερα το πρωί στο κέντρο Μια απο το ΠΑΜΕ και μια απο τους εμποροϋπαλλήλους
 
Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών πρότεινε απο την προηγουμενη εβδομάδα το προαιρετικό ανοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή των Βαϊων, καθώς, όπως επισημαίνει υπάρχει θετική εξέλιξη στον διάλογο με την κυβέρνηση και τις θέσεις του Συλλόγου.
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Όπως είναι γνωστό η προηγούμενη Κυβέρνηση άνοιξε το θέμα της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας με τις 7 Κυριακές , στη συνέχεια προσπάθησε να καταργήσει και τις 52 Κυριακές και καταφύγαμε στο Συμβούλιο Επικρατείας όπου με προσωρινή απόφαση το αποτρέψαμε και εκκρεμεί η οριστική  απόφαση της ολομέλειας. Για να διευκολύνει την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας εφηύρε και εκπτώσεις τον Νοέμβριο και Μάιο χωρίς  να το ζητήσει κοινωνικός εταίρος.
Αρκετές ημέρες διεξάγεται διάλογος με το Υπουργείο Οικονομικών για τα θέματα λειτουργίας της αγοράς, εκπτώσεις- προσφορές, Κυριακάτικη αργία κ.ά.
Οι θέσεις του Ε&ΕΣΠ είναι , κατάργηση ενδιαμέσων εκπτώσεων με δικαίωμα των επιχειρήσεων 2  10ημέρων προσφορών – προωθητικών ενεργειών και 2 Κυριακές ανοικτά.
Ο διάλογος έχει προχωρήσει, οι θέσεις μας έχουν γίνει σημαντικά αποδεκτές.
Το νέο νομοσχέδιο δεν είναι δυνατόν να ψηφισθεί πριν το Πάσχα, θα έρθει προς ψήφιση άμεσα.
Μετά την θετική εξέλιξη του διαλόγου, προτείνουμε για την Κυριακή των Βαΐων προαιρετικά τα καταστήματα να είναι ανοικτά από της 11:00 έως 16:00.
Το θέμα της Κυριακής και του ανοίγματος των καταστημάτων είναι ένα ζήτημα που κατά παράδοση διχάζει τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) προχωρά σε πανελλαδική απεργία για την ημέρα αυτή τονίζοντας σχετικά:
«Η απεργία πραγματοποιείται κατά της προγραμματιζόμενης λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων στο πλαίσιο του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο.
Η Κινητοποίηση στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί  στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.
Παράλληλα για σήμερα έχουν κηρυξει  24ωρη απεργία Σύλλογοι και Σωματεία στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Στην Πάτρα η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου στις 10.30 το πρωί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ