Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μέχρι αύριο στο λιμάνι το ρωσικό ιστιοφόρο «Kruzenshtern»

Με επισημότητα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης η τελετή και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ των λιμένων της Πάτρας και του Καλίνινγκραντ.
Το Πρωτόκολλο υπογράφτηκε από τον πρόεδρο του ΟΛΠΑ κ. Πλατυκώστα και τονυποδιοικητή του λιμένα του Καλίνιγκραντ.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, στο νέο Λιμάνι της Πάτρας και στην συνέχεια ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου αφιερωμένο στην Ελληνο-Ρωσική φιλία.
Το ρωσικό ιστιοφόρο «Kruzenshtern» θα παραμείνει στο παλιό λιμάνι μέχρι αύριο 2 Απριλίου. Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται το πλοίο καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00 στον προβλήτα Αγ. Νικολάου.
Το «Kruzenshtern» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία στο Bremerhaven. Το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση στα πλαίσια των γερμανικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ. Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ EUROKINISSI.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ