Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Προγραμματικές συμβάσεις για την αξιοποίηση 2 πρώην εργοστασιακών κτιρίων


Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Αχαΐας, το οποίο ασχολήθηκε και με τις προτάσεις του προς το Δήμο της Πάτρας, για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση παλαιών βιομηχανοστασίων και μετατροπή τους σε χώρους πολιτισμού και καινοτομίας

Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν έχουν ως εξής:

-η αναμόρφωση της Επιμελητηριακής νομοθεσίας και οι θέσεις που θα πρέπει να διαμορφωθούν από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει.

-ορισμός εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Σκαγιοπούλειου.

-ενημέρωση σχετικά με τις προτάσεις που έχει κάνει το Επιμελητήριο στους Δημάρχους Πάτρας και Αγίου, για την υποστήριξή τους με στόχο την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση παλαιών βιομηχανοστασίων και μετατροπή τους,  σε χώρους πολιτισμού και καινοτομίας. Για την υλοποίηση των ανωτέρω προτάσεων, θα συναφθούν προγραμματικές συμβάσεις και αφορούν, τις Χαρτοποιίες Πάτρας και Αιγίου και τα παλαιά σφαγεία Πάτρας.

-ενημέρωση για το πρόγραμμα NET METTERING που αφορά την ιδιοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Καταγράφηκε η αδικία που αφορά όλη την Πελοπόννησο όσον αφορά το όριο που τίθεται στα συστήματα και περιορίζεται στα 20 KW εν αντιθέσει με την υπόλοιπη Ελλάδα που το όριο είναι στα 100 KW. Αποφασίσθηκε η συνεργασία με το ΤΕΕ για την υποβολή από κοινού προτάσεων προς την ΡΑΕ και την ΔΕΔΗΕ, όπως επίσης και στην πολιτική ηγεσία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ