Type Here to Get Search Results !

Άλλοι ανοιχτοί, άλλοι κλειστοί - Ψώνισε η...Περιφέρεια - Πώς κινήθηκε η αγορά την Κυριακή

Πάτρα:Άλλοι ανοιχτοί, άλλοι κλειστοί - Ψώνισε η...Περιφέρεια - Πώς κινήθηκε η αγορά την Κυριακή - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Υπήρξε κινητικότητα
 
Άλλα μαγαζιά ήταν ανοικτά, άλλα κλειστά. Η αγορά χθες Κυριακή δεν λειτούργησε ενιαία. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών επανήλθε στη θέση του για κλειστά καταστήματα τις Κυριακές, σημειώνοντας ότι:"Οι Κυριακές δεν απέδωσαν αυτά που η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί δηλαδή αύξηση του τζίρου αλλά ήταν μία δέσμευσή της για να εξυπηρετήσει τα πολυκαταστήματα, τους πολυχώρους και τα μεγάλα συμφέροντα. Το Ινστιτούτο ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ απέδειξε με επιστημονικά κριτήρια ότι δεν υπήρξε αύξηση του τζίρου.
Το Υπουργείο οικονομίας και ο Γενικός Γραμματέας κύριος Παπαδεράκης στην Πάτρα το Σάββατο 25/04/2015 ανακοίνωσε ότι καταργούνται οι 52 Κυριακές αλλά και οι 7 καθώς και οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, σύντομα δε θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση μαζί με το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Κατόπιν αυτών το Δ.Σ. του ΕΕΣΠ απεφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει στους συναδέλφους τα καταστήματα την Κυριακή 3/05/2015 να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ".
Στο κέντρο υπήρξε κινητικότητα και το μόνο σίγουρο είναι ότι αρκετές καφετέριες γέμισαν, αρκετοί καταναλωτές έκαναν έρευνα αγοράς, δεδομένου ότι ξεκίνησε το δεκαήμερο εκπτώσεων, ενώ έγιναν και κάποιες αγορές.
Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Ιστορικού Κέντρου Δημήτρης Παλούμπης υπήρξε μια κινητικότητα στα καταστήματα, παρομοιάζοντας το επίπεδο της αγοραστικής κίνησης με αυτή ενός Σαββάτου. Τόνισε δε ότι η αγορά κινήθηκε κυρίως από επισκέπτες της περιφέρειας, εξηγώντας ότι σε αυτούς απευθύνονται περισσότερο οι Κυριακές. "Πράγματα οι Πατρινοί δεν χρειάζονται τόσο την Κυριακή. αλλά και ένα ευρώ να μπει στο ταμείο σε αυτές τις δύσκολες εποχές , είναι κάτι. Δεν είχε πάρα πολύ δουλειά θα πουν κάποιοι αλλά ποια μέρα έχει; Εκείνο όμως που μ΄ενοχλεί είναι η στάση, των συνδικαλιστών που και σήμερα και τις προηγούμενες Κυριακές διαμαρτυρήθηκαν. Είναι αυτοί που πήγαν να πιουν τον καφέ τους και σερβιρίστηκαν από εργαζόμενο που δουλεύει Κυριακή, ή που πήγαν για φαγητό κι επίσης σερβιρίστηκαν από εργαζόμενο που δουλεύει Κυριακή. Αυτοι είναι κατώτεροι υπάλληλοι;" υποστηρίζει.
Όσος αφορά το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων ο κ. Παλούμπης από τα πρώτα δείγματα εκτιμά ότι έχει δώσει μια ώθηση στην αγορά, ωστόσο σε γενικές γραμμές αναφέρει ότι η κατάσταση είναι δύσκολη επισημαίνοντας ότι η αγορά χρειάζεται ηρεμία και σταθερό περιβάλλον.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.
 Ελευθερία Μακρυγένη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ