Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Μέσα στο καλοκαίρι έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης


                                          Κωνσταντίνα Παλαιολόγου
Ο έλεγχος των δικτύων ύδρευσης και της στεγανότητάς τους στο σύνολο της Αχαικής πρωτεύουσας είναι ο λόγος των συνεχόμενων διακοπών υδροδότησης, που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, προκειμένου με το σύστημα της τηλεδιαχείρισης να εξεταστεί που παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα, ώστε να υπάρξει παρέμβαση και να μειωθεί η σπατάλη του νερού.
Από τον μέχρι τώρα έλεγχο έχει διαπιστωθεί καλή κατάσταση στο μεγαλύτερο τμήμα, με εξαίρεση τους πρώην Καλλικρατικούς δήμους της Μεσσάτιδας και του Ρίου, αλλά και τις περιοχές των Ζαρουχλείκων και των Κρύων Ιτεών, εκεί όπου με την έναρξη του καλοκαιριού θα πάρουν προς οι εργολαβίες σε ένα έργο συνολικού κόστους 1.500.000 ευρώ.
Το κόστος θα καλυφθεί από τα χρήματα του ταμείου της ΔΕΥΑΠ, η οποία εξετάζει την ένταξη της σε κρατικά κονδύλια για την επέκταση των έργων που απαιτούνται.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και στην Άνω Πόλη τα δίκτυα έχουν αντικατασταθεί και οι βλάβες εκδηλώνονται συνήθως πρωινές ώρες, λόγω της μεγάλης πίεσης της νύχτας σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση.
Ωστόσο εν έτη 2015, η ρύθμιση στην δύναμη του νερού, γίνεται χειρονακτικά με βάση την εμπειρία του προσωπικού και όχι ηλεκτρονικά.
Τέλος ο κ.Παπανικήτας ξεκαθάρισε στο «patrastimes.gr», ότι η Πάτρα διαθέτει νερό άριστης ποιότητας το οποίο ελέγχεται συνεχώς και από την Δημοτική Επιχείρηση και από τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ