Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Όνειρο «θερινής νυκτός» τα υδροπλάνα


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω θυμίζει το σκηνικό που διαμορφώνεται ολοένα και πιο έντονα για το λιμάνι της Πάτρας στο όνομα της Ελληνικής γραφειοκρατίας.
Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί το γεγονός πως σε δύο περιπτώσεις όπου αναμενόταν θετική εξέλιξη μέσα στην άνοιξη οι εξελίξεις μετατίθενται για το 2016.
Στην πρώτη περίπτωση η πολυαναμενόμενη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρας – Κεφαλονιά – Ιθάκη θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο πλέον πως δεν πρόκειται να γίνει, όχι μόνο μέσα στην ερχόμενη θερινή τουριστική περίοδο, αλλά  ούτε και έως την άνοιξη του 2016 καθώς εκτός από την προκήρυξη του αρμόδιου υπουργείου δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση πλοίου στην περιοχή.
Συγχρόνως στις καλένδες παραπέμπεται – λόγω γραφειοκρατίας – η λειτουργία της γραμμής των υδροπλάνων από και προς την Πάτρα καθώς παρά τις αρχικές εξαγγελίες για πραγματοποίηση των πρώτων δρομολογίων την άνοιξη του 2015 μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη ως προς την αδειοδότηση – επικαιροποίηση του υδατοδρομίου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπροσώπων της εταιρείας στην  Ελλάδα και η λειτουργία της γραμμής των υδροπλάνων από την Πάτρα προς τα νησιά του Ιονίου αλλά και από αυτά προς την Αχαϊκή πρωτεύουσα υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις δεν πρόκειται να γίνει πράξη πριν την άνοιξη του 2016. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ