Type Here to Get Search Results !

Στην Πάτρα άφησε ίχνη ο βομβιστής του Παρισιού

Στην Πάτρα εντοπίζεται το «στίγμα» του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ενός από τους βομβιστές του Παρισιού, ο οποίος καταζητείται από τη γαλλική αστυνομία.

Στην Πάτρα άφησε ίχνη ο βομβιστής του Παρισιού
Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, ο Αμπντεσλάμ, του οποίου ο αδελφός ήταν ένας από τους νεκρούς τζιχαντιστές κατά τις αιματηρές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, έφτασε στο Μπάρι από την Πάτρα με ακόμη έναν άνδρα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι επέστρεψε πέντε μέρες μετά. Σε συνέντευξή του, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο επιβεβαίωσε το πέρασμα του βομβιστή από την Ιταλία, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.
Για το νέο στοιχείο ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ., που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ για το θέμα. Μάλιστα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνους», οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής επιβεβαίωσαν και τα στοιχεία του Γάλλου υπουργού Καζνέφ ότι δύο ακόμη από τους μακελάρηδες είχαν περάσει από τη Λέρο στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην Ιταλία, ο Αμπντεσλάμ επιβιβάστηκε στο φεριμπότ για το Μπάρι την 1η Αυγούστου από την Πάτρα. Στις 5 Αυγούστου φέρεται να επέστρεψε από το Μπάρι στην Πάτρα. Παρόλο που αυτή η μετάβαση δεν έχει άμεση σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι ειδικοί υποψιάζονται ότι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν ψεύτικα έγγραφα και διαβατήρια για να «περάσουν» μαχητές από την Κεντρική Ευρώπη μέσω Ιταλίας στη Συρία. Σχετική έρευνα έχουν ξεκινήσει οι εισαγγελείς στο Μπάρι.
Στην Πάτρα άφησε ίχνη ο βομβιστής του Παρισιού
Την ίδια στιγμή, συναγερμός σήμανε στην Κύπρο μετά τον εντοπισμό έξι Γάλλων υπηκόων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας που θεωρήθηκαν ύποπτοι για σχέσεις με το ISIS. Πρόκειται για πέντε άνδρες τουρκικής και έναν αλγερινής καταγωγής οι οποίοι ταξίδευαν με γαλλικές ταυτότητες και οι οποίοι δεν είχαν αποσκευές, παρά μόνο μια τσάντα χειρός ο καθένας. Οι έξι υποστήριξαν ότι έφτασαν στην Κύπρο για διακοπές, χωρίς όμως να πείσουν, και γι' αυτό τον λόγο τέθηκαν υπό κράτηση. Τελικώς σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, αναμένεται να εκδοθούν από την Κύπρο πίσω στη Γαλλία.
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ καταζητείται από τη γαλλική αστυνομία ως εμπλεκόμενος στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι. Ο αδελφός του ήταν ένας από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις στη γαλλικ
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ καταζητείται από τη γαλλική αστυνομία ως εμπλεκόμενος στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι. Ο αδελφός του ήταν ένας από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα
Το χρονικό
Οι ταξιδιώτες, ηλικίας από 25 μέχρι 32 χρόνων, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 7.30 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Είχαν κλείσει τα εισιτήριά τους πριν από καιρό με πτήσεις χαμηλού κόστους και όπως είπαν στις Αρχές θα έμεναν στην Κύπρο για 3 μέρες. Εφτασαν όλοι με την ίδια πτήση αλλά χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο στον έλεγχο διαβατηρίων. Κρατούσε ο καθένας μία τσάντα με κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές.
Στις επίμονες ερωτήσεις των Κύπριων αξιωματικών, οι έξι παραδέχθηκαν τελικά ότι σκόπευαν να πάνε στα κατεχόμενα. Οι αξιωματικοί ενημέρωσαν την πρεσβεία της Γαλλίας η οποία ζήτησε πληροφορίες από το Παρίσι για τα στοιχεία τους. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για τους τρεις υπήρχε η υποψία σχέσεών τους με ισλαμιστικές οργανώσεις.
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, είπε ότι ο «ο συγκεκριμένος έλεγχος έγινε στα πλαίσια της ετοιμότητας και της εγρήγορσης της αστυνομίας... Θα πρέπει, επίσης, να τονιστεί γενικότερα ότι η όλη κατάσταση παρακολουθείται και ένας σημαντικός τομέας πέραν των αυξημένων μέτρων που λαμβάνονται είναι ο τομέας των πληροφοριών, η αξιολόγηση των οποιωνδήποτε πληροφοριών, γι' αυτό υπάρχει και συνεργασία με υπηρεσίες άλλων χωρών, καθώς επίσης με τη Europol και την Interpol».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ