Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Αντιδράσεις από την στάση Πελετίδη στους φοιτητές της ΔΑΠ


Έντονες αντιδράσεις από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ, έφερε η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων με το Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη.
Συγκεκριμένα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ έθεσαν αρκετά ζητήματα στο δήμαρχο, μεταξύ των οποίων και η διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας ενόψει της επετείου της 17 Νοέμβρη και την κατάθεση στεφάνου στο παράρτημα του Πανεπιστημίου. Η στάση του δημάρχου ήταν προκλητική, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της οργάνωσης, ο οποίος εν ολίγοις τους είπε πως δεν έχουν σχέση με το Πολυτεχνείο.
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε απαξιωτικά στην αστυνομία, ενώ εξήρε τις πορείες του ΚΚΕ και τους προσωπικούς του αγώνες.
Συγκεκριμένα η κοινή ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ και ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ υποστηρίζει.
«Στην Ελλάδα του 2015,η κοινωνική κρίση επιδεινώνεται και μας υπενθυμίζει συνέχεια ότι δε θα ξεφύγουμε ποτέ από πολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, στις 5/11 μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου προσκλήθηκαν οι Πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων για να προτείνουν λύσεις για τη χρήση του Παραρτήματος στα πλαίσια του εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Αντί για γόνιμο όμως διάλογο και ανταλλαγή απόψεων αντιμετωπίσαμε μια διαδικασία πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των εκπροσώπων των παρατάξεων των ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ. Στο πλαίσιο αυτής της ‘’συζήτησης’’ ακούστηκαν από τους συμφοιτητές μας ανυπόστατες κατηγορίες,με την ανοχή και τη σιωπηρή συγκατάθεση του Δημάρχου,κ.Πελετίδη.
Μετά από τοποθέτηση του ίδιου του κ. Πελετίδη ο οποίος βγάζοντας τα εφηβικά του απωθημένα, αναφέρθηκε ευθαρσώς ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρισκόταν απέναντι στο φοιτητικό κίνημα την εποχή του Πολυτεχνείου. Στην προσπάθεια μας να μην μπούμε σε πολιτική αντιπαράθεση ζητήσαμε από τις δημοτικές αρχές να μας διασφαλιστεί ότι οι πρόεδροι και τα μέλη των ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων που είναι και μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν θα στοχοποιηθούν κατά την κατάθεση στεφάνων στο Παράρτημα για να τιμήσουν τη μνήμη του Πολυτεχνείου.
Η απάντηση του Δημάρχου κ. Πελετίδη, μέλος του ΚΚΕ, στο αυτονόητο αίτημα μας ήταν πως το φοιτητικό κίνημα θα λύσει μόνο του το θέμα της ασφάλειας των μελών μας και πως η δημοτική αρχή δεν μπορεί να παρέμβει. Μέχρι την Τετάρτη δε γνωρίζαμε ότι υπάρχουν δημότες β’ κατηγορίας… Δε γνωρίζαμε ότι έπρεπε να ψηφίζουμε ΚΚΕ για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε ή ακόμα και να ζητήσουμε τα αυτονόητα από το Δήμαρχο.
Κύριε Πελετίδη είστε ο δήμαρχος της Πάτρας όχι κομματάρχης του ΚΚΕ .
Κύριε Πελετίδη το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»,γιατί φαινομενικά μπορεί να στηρίζεται το πρώτο αλλά με τα λεγόμενά σας παραβιάζεται τα άλλα δυο.
Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετέχουμε και επικροτούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, πιστεύουμε στη σύνθεση απόψεων μέσα από το διάλογο παραμερίζοντας τις ιδεοληψίες του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή κοινωνικοοικονομική κρίση.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μάχεται για την δημοκρατία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την ενότητα και την ομοψυχία του φοιτητικού κινήματος. Τα πραγματικά ιδεώδη του Πολυτεχνείου » .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ