Type Here to Get Search Results !

Ελεγχοι στην Πάτρα για μέλη ISIS

ΠΑΤΡΑ. Τουλάχιστον από τα μέσα του 2014 έχουν ειδοποιηθεί οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Αχαΐας, ώστε να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να εντοπιστούν εγκαίρως μέλη του ISIS, τα οποία πιθανόν να περάσουν, μέσω του λιμανιού Πάτρας, σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ειδικότερα, μέσω της ενημέρωσης που έχουν οι επιτελείς αξιωματικοί, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας, τους έχουν δοθεί συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με συγκεκριμένα άτομα που έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο. Ετσι λοιπόν, σε περίπτωση που εντοπιστεί συγκεκριμένο πρόσωπο, αμέσως ακολουθεί ενημέρωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να εντοπιστούν αφενός η διαδρομή που θα ακολουθήσει και αφετέρου ο τελικός προορισμός του.
Στην περίπτωση του 26χρονου Σαλάχ Αμπντελσλάμ, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο πέρασε από την Πάτρα με προορισμό το Μπάρι της Ιταλίας, η παρουσία του στο λιμάνι επιβεβαιώθηκε από έρευνα του Λιμενικού. Μάλιστα, για τις κινήσεις που έκανε ο 26χρονος ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς επρόκειτο για πρόσωπο υπό «διακριτική επιτήρηση», χωρίς να είναι καταζητούμενος. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν συγκεκριμένα ονόματα επιβατών που ταξίδεψαν με πλοία της γραμμής προς Ιταλία σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αξιωματικοί της Αστυνομίας και του Λιμενικού εκτιμούν πως μέλη του ISIS ταξιδεύουν με γνήσια διαβατήρια, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα διακινδύνευαν ενδεχόμενη σύλληψη. Οπως αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματικοί, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί που διενεργούν τους ελέγχους στο λιμάνι έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση, λόγω της παρουσίας μεταναστών, και έχουν αποκτήσει πλούσια πείρα, με αποτέλεσμα να εντοπίζουν άμεσα τα πλαστά διαβατήρια.

Στο μεταξύ μεγάλη μείωση παρουσιάζει, ειδικά από τον περασμένο Αύγουστο, ο αριθμός των μεταναστών που προσπαθούν να ταξιδέψουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας, είτε με πλαστά έγγραφα είτε κρυμμένοι σε κάποιο όχημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου, το τελευταίο τρίμηνο συνελήφθησαν 93 μετανάστες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 είχαν συλληφθεί 242 μετανάστες με πλαστά διαβατήρια. Επίσης, μικρός είναι ο αριθμός όσων επιχείρησαν να μπουν σε κάποιο πλοίο κρυμμένοι σε όχημα, αφού τους τελευταίους τρεις μήνες συνελήφθησαν στο λιμάνι 32 μετανάστες. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 είχαν εντοπιστεί 115 μετανάστες κρυμμένοι σε όχημα.

Στην Ειδομένη

Μπορεί το μεταναστευτικό ζήτημα να μη θυμίζει σε τίποτα τα όσα συνέβαιναν πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ειδομένη προβληματίζει φορείς της πόλης. Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στην «Κ», αν οι μετανάστες διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να περάσουν από τα βόρεια σύνορα, τότε θα επιχειρήσουν να βρουν άλλες διεξόδους και μία από αυτές δεν αποκλείεται να είναι το λιμάνι της Πάτρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ