Type Here to Get Search Results !

Η "καρδιά" της καινοτομίας χτυπά στην Πάτρα - Εγκαινιάστηκε η 3η έκθεση PATRAS IQ

Η "καρδιά" της καινοτομίας χτυπά στην Πάτρα - Εγκαινιάστηκε η 3η έκθεση PATRAS IQ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤ.)Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στα εγκαίνια της 3ης έκθεσης PATRAS IQ, που διοργανώνεται στο Αθλητικό Κέντρο "Δημ. Τόφαλος" της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Mιλώντας στα εγκαίνια, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, προανήγγειλε τη σύσταση Ιδρύματος Ελληνικής Έρευνας και Καινοτομίας.
Ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκεται στην Πάτρα με αυτή την αφορμή δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία εξήγησε ότι το βαρύ πρόγραμμα του Πρωθυπουργού δεν του επέτρεψε να βρίσκεται στην πόλη, παρότι θα το ήθελε πολύ.
«Η 3η έκθεση Patras Iq είναι μια ευτυχής συγκυρία και στόχος μας είναι η Πάτρα τα επόμενα χρόνια να βρίσκεται στο επίκεντρο των καινοτομιών», τόνισε.
Από την πλευρά της, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, επισήμανε την ανάγκη σύνδεσης του επιστημονικού δυναμικού του Πανεπιστημίου με την Πάτρα, καλώντας το Δήμαρχο Πατρέων να "υιοθετήσει" το ανώτατοι εκπαιδευτικό ίδρυμα της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «το Patras IQ θα αποτελέσει το όχημα, έτσι ώστε η έρευνα να συνδυαστεί με το επιχειρείν, με τελικό αποδέκτη την κοινωνία».
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τόνισε ότι η σημερινή προσπάθεια εκφράζει την επιθυμία για πρόοδο και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για να οργανωθεί η κοινωνία πρέπει να αποτινάξουμε τα βαρίδια από πάνω μας».
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασ. Καρδάσης, διαβεβαίωσε, από την πλευρά του, ότι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο δεν θα απομονωθεί, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασ. Τριανταφύλλου, υποστήριξε ότι το PATRAS IQ σημαίνει γι' αυτόν και αναζήτηση των προβλημάτων των επιχειρήσεων που πρέπει να γίνουν μέρος της έρευνας σε προπτυχιακό επίπεδο.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ