Type Here to Get Search Results !

Βρέθηκαν δύο παρατάξεις που αρνήθηκαν συμμετοχή στη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργία

Τις παρατάξεις ΣΕΑΜ και «Ανεξάρτητη Κίνηση» στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας για το γεγονός ότι καταψήφισαν την πρόταση συμμετοχής του Συλλόγου στην πορεία Πάτρα - Αθήνα κατά της ανεργίας καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Αχαΐας. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση συμμετοχής στην πορεία αγώνα.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αχαΐας στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού στο Δήμο Πατρέων παίρνει τραγικές διαστάσεις. Στα νεκροταφεία οι συνάδελφοι σε οριακή κατάσταση εξάντλησης φθάνουμε στο σημείο να μην υπάρχουν εργαζόμενοι να θάψουν νεκρούς. Τεχνική Υπηρεσία αποδεκατισμένη. Με δύο μπογιατζήδες για εκατοντάδες σχολεία και κτίρια να μην μπορούν να δώσουν λογαριασμό. Βομβαρδισμένη πόλη η Πάτρα, ενώ το συνεργείο ασφαλτικών αποδεκατισμένο. Η καθαριότητα σε οριακή κατάσταση δουλεύει με το φιλότιμο των εργαζομένων που υπερβάλλουν τον εαυτό τους... και σε αυτές τις συνθήκες…
Η δημοτική αρχή ζητά προσωπικό 565 ατόμων. Η κυβέρνηση το αρνείται για να αναγκαστούν οι δήμαρχοι να τα δώσουν σε ιδιώτες.
Η δημοτική αρχή παίρνει σωστά πρωτοβουλία αγώνα για προσλήψεις που είναι πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος που όλες οι παρατάξεις μέχρι σήμερα το στήριζαν (τουλάχιστο στα λόγια) αλλά φαίνεται τα πράγματα άλλαξαν για μερικούς συνδικαλιστές που πέταξαν τη μάσκα του δήθεν αγωνιστή, του δήθεν ανεξάρτητου, του αντιμνημονιακού, του αριστερού!
Χωρίς ντροπή, πετώντας τις μάσκες που εξαπατούσαν τους εργαζόμενους, οι παρατάξεις ΣΕΑΜ (Θεοδωρόπουλος, Ροπαλίδης) και "Ανεξάρτητη Κίνηση" (Παπατσώρη, Μπαρή, Παπουτσής) στο ΔΣ του Συλλόγου των υπαλλήλων καταψήφισαν τη συμμετοχή του συλλόγου στον αγώνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για μέτρα προστασίας των ανέργων. Έναν αγώνα που διευρύνεται, έχει ξεσηκώσει την πόλη, που δεκάδες φορείς δηλώνουν συμμετοχή πέρα από παρατάξεις. Που αγκαλιάζεται στην Περιφέρεια, στην Αθήνα, που παίρνει χαρακτηριστικά ενωτικού μαζικού λαϊκού αγώνα, αφού το αίτημα της εργασίας και της προστασίας των ανέργων θεωρείται το σημαντικότερο πρόβλημα της λαϊκής οικογένειας.
Για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους, χαρακτήρισαν φιέστα τον αγώνα, ενώ προκαλώντας κατέφυγαν στο ανοιχτό ψέμα για πλεονάσματα και προσλήψεις που δήθεν μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή, αλλά αρνείται για να κάνει αντιπολίτευση. Κατέληξαν σε γελοιότητες, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει αγώνα... ταξικό, ενάντια στα... καφέ που μαζεύεται η νεολαία, ενάντια... στους καφετζήδες που δεν κολλούν τα ένσημα!
Πρόκειται για μοναδική σύλληψη ανοητολογίας, αντάξια αυτών που ξεκίνησαν ως δήθεν αριστεροί για να καταλήξουν στη διαδρομή τους μέσα από απίστευτες κωλοτούμπες στην αγκαλιά του 3ου και πιο άθλιου μνημονίου, απεργοσπάστες με συνδικαλιστική άδεια, ανοιχτά στηρίγματα της πιο άγριας αντιλαϊκής πολιτικής.
Τους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων που εξαπατούσαν χρόνια με ψευτοαριστερές κορόνες. Τους παραδίδουμε στους συναδέλφους που δεκάδες δηλώνουν ότι θα πάρουν μέρος στον αγώνα, γνωρίζοντας ότι μόνο με τους μαζικούς ταξικούς αγώνες αλλάζει η κοινωνία, ότι το μέλλον δεν θα έρθει μόνο του αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς. Όλοι στον αγώνα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ