Type Here to Get Search Results !

Γυναίκα στην Πάτρα απέβαλε και κρατούσε το νεκρό έμβρυο στην κατάψυξη. «Το Νοσοκομείο δεν έπραξε τα δέοντα»

PERIPOLIKOΤο νεκρό έμβρυό της κρατούσε στην κατάψυξη του ψυγείου της μια γυναίκα στην Πάτρα, η οποία κυοφορούσε έως και πριν από δύο εβδομάδες και που απέβαλε στη Γυναικολογική Κλινική του 409.
Όπως γράφει η Μαρίνα Ριζογιάννη στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ", Η τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε όταν η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου, η οποία άκουσε από την ίδια τη μητέρα ότι είχε καταψύξει το πτώμα, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Μέριμνας της Περιφέρειας, ψυχολόγος της οποίας την επισκέφτηκε στο σπίτι της. Πράγματι εκεί διαπίστωσε ότι η μητέρα, η οποία αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα είχε πράξει αυτό που περιέγραφε. «Οπως μου ανέφερε, είχε συνδεθεί με το έμβρυο και δεν μπορούσε να το αποχωριστεί», μας περιέγραψε ο ψυχολόγος. 
Με την παρέμβαση του ιδίου η μητέρα πείστηκε να θάψει το νεκρό έμβρυο. «Δυστυχώς, από το νοσοκομείο δεν είχαν πράξει τα δέοντα και δεν είχε εκδοθεί ούτε πιστοποιητικό θανάτου. Ευτυχώς, στο θέμα αυτό υπήρξε παρέμβαση από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αντώνη Χαροκόπο κι έτσι ξεπεράσαμε τα εμπόδια κι έγινε η ταφή».
Η γυναίκα στη συνέχεια επισκέφτηκε άλλο γυναικολόγο όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν μείνει υπολείμματα του εμβρύου μέσα στη υναίκα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της. Μάλιστα το επιστημονικό προσωπικό που ασχολείται με την περίπτωσή της παρατηρεί ότι και στην παράδοση του νεκρού εμβρύου δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Αν είχε συμβεί αυτό, ίσως η μητέρα να μην έφτανε στο σημείο να το καταψύξει.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη γυναίκα έχει άλλα πέντε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών τα οποία έχει αποκτήσει με τον σύντροφό της. Η ίδια δεν έχει την επιμέλεια του ενός παιδιού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ