Type Here to Get Search Results !

Τι παίζει στην Πάτρα; - Δείτε την πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου!

Παραστάσεις, ταινίες για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες, αλλά και ένα φεστιβάλ ακορντεόν, περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου. Επιλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο και περάστε αυτό το διήμερο... εναλλακτικά.

Τι παίζει στην Πάτρα; - Δείτε την πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου!

«Ay, Carmela» στο Επίκεντρο

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα ο κύκλος των παραστάσεων της κεντρικής παραγωγής του Επίκεντρο+ « Ay, Carmela!». Το έργο του ισπανού José SanchísSinisterra, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα παίζεται από Πέμπτη έως Κυριακή και έως τις 24 Απριλίου στις 9:15 το βράδυ καθώς είναι προγραμματισμένη και η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης αυτήν την Παρασκευή 8 Απριλίου. 
Λίγα λόγια για το έργο:
Ελεγεία για έναν εμφύλιο πόλεμο, σε δύο πράξεις κι έναν επίλογο. Η δράση του έργου εξελίσσεται στο Μπελτσίτε, το Μάρτιο του 1938. Η Καρμέλα και ο Παουλίνο κατευθύνονται προς τη Βαλένθια, αλλά μπαίνουν κατά λάθος σε περιοχή του Εθνικού Στρατού, όπου πιάνονται αιχμάλωτοι. Ο μόνος τρόπος να σώσουν τη ζωή τους είναι να δώσουν μια παράσταση για μια ομάδα στρατιωτών...
Το «Άι, Καρμέλα!» του  Χοσέ Σαντσίς Σινιεστέρα είναι ένα πολυεπίπεδο έργο το οποίο μέσα στο φρικώδες περιβάλλον του εμφυλίου ισπανικού πολέμου, ο συγγραφέας με μεγάλη μαεστρία, ξετυλίγει τις τροχιές που διανύουν οι ήρωές του, διαρρηγνύοντας το άβατο του θανάτου, καταλύοντας τη συμβατικότητα του χώρου και του χρόνου…
Συντελεστές παράστασης
Μετάφραση: Πλάτων Μαυρομούστακος
Σκηνοθεσία: Διονύσης Βούλτσος
Μουσική: Γιώργος Δίπλας
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Σκηνικά: Αγνή Στασινού
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Αλανιάδη
Χορογραφίες: Κατερίνα Αναλυτή
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Γιώτη 
Παίζουν
Καρμέλα: Χρυσούλα Παπαδοπούλου
Παουλίνο: Διονύσης Βούλτσος
Στο πιάνο: Γιώργος Δίπλας 
Ήχος - Φώτα: Νίκος Γιατράκος 
Τραγούδι: Δώρα Πετρίδη
Κιθάρα flamenco: Ανδρέας Κίκινας 
Κατασκευή σκηνικών:
Αγνή Στασινού
Ματίνα Παναγοπούλου
Σίκος Καστριώτης 
Προσαρμογή κοστουμιών: Νίκη Αντζουλάτου 
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Τσινιάς
Σχεδιασμός αφίσας-πρόγραμματος: Φίλιππος Μποτώνης
Επιμέλεια προγράμματος: Διονύσης Βούλτσος
Μακιγιάζ-φροντιστήριο: Μαρία Αλανιάδη
Ηχογράφηση: Noiseboxstudio
Κινηματογράφηση: Περικλής Παπανδρεόπουλος 
Διεύθυνση παραγωγής:
Ίλια Ράγκου
Αντώνης Σκιαθάς  
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ 8 ευρώ μειωμένο Λαϊκή την Πέμπτη - είσοδος 2 ατόμων με 1 εισιτήριο
Τηλ. Κρατήσεων: 2610 46 10 50 

Ay Carmela

"Το κενό αυτοπροσώπως" στο Θέατρο Πάνθεον

«Το κενό αυτοπροσώπως», η νέα ανατρεπτική κωμωδία του Άκη Δήμου,σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με πρωταγωνιστές τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή, μετά την επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έρχεται στην Πάτρα την Παρασκευή 22 και το  Σάββατο 24 Απριλίου  2016. 
Ένα αθηναϊκό διαμέρισμα τον ιλαροτραγικό Αύγουστο του 2015. Μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας που αποστρέφεται το μαύρο χρώμα. Ένας νευρωτικός -παραλίγο σκηνοθέτης- με ροπή στις αινιγματικές σχέσεις.  Δίπλα τους, μια πρώην σύζυγος εκδότη εφημερίδας και δεξιοτέχνης του μουσακά κι ένας νεαρός με αδυναμία στις Ιταλίδες τραγουδίστριες της δεκαετίας του ’60. 
Και μετά;
Ένα κλαμπ της Μαδρίτης την Πρωτοχρονιά του ‘14. Μια θανατηφόρα γραβάτα δεμένη στο λαιμό ενός άτυχου άντρα και μια άλλη, λυμένη για το χατίρι μιας γυναίκας. Ένας καναπές στα σκουπίδια κι ένας δεύτερος στα σαλόνι. Ένα ιατρικό ανακοινωθέν που καθυστερεί, ένα δείπνο με τηγανητά χέλια, η ανάμνηση ενός πυρπολημένου τροχόσπιτου στη Σαρωνίδα και οι συνέπειες της βραδιάς των εκλογών του ’93… 
Και μετά...;
Συντελεστές: Κείμενο: Άκης Δήμου Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος Φωτογραφίες & Video: Κωνσταντίνος Ρήγος Βοηθός Σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος
Παίζουν: Δάνης Κατρανίδης, Παναγιώτα Βλαντή, Ειρήνη Σταματίου, Διονύσης  Χριστόπουλος 
Μια παραγωγή του Θεάτρου ΠΟΛΗ                                                                    
Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Πάνθεον  Γούναρη 34  - Τηλέφωνο 2610-325778
Τιμές εισιτηρίων
13€ (Γενική είσοδος)
10€ (ΟΓΑ με επίδειξη δελτίου θεαμάτων - ΑΜΕΑ –Σύλλογοι άνω 15 ατόμων)

Τι παίζει στην Πάτρα; - Δείτε την πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου!

"Έντα Γκάμπλερ" στο θέατρο Λιθογραφείον

Μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας από τις 12 προγραμματισμένες παραστάσεις, με 10 συνεχόμενα sold out, εξασφαλίσαμε 4 ακόμα παραστάσεις από Πέμπτη 14 μέχρι και Κυριακή 17 Απρίλη, στις 9:30 μμ.
«Μια γυναίκα δεν μπορεί να είναι ο εαυτός της στη μοντέρνα κοινωνία»
Ερρίκος Ίψεν, 1878

Η Έντα Γκάμπλερ ασφυκτιά ανάμεσα στην ασφαλή γαλήνη μιας σεβαστής μεσοαστικής οικογένειας και την διάψευση του ονείρου μιας δυνατής και παθιασμένης ζωής.

Αδυνατεί να συμφιλιωθεί με τις μηδαμινές ενασχολήσεις του ρόλου της, εγκαταλείποντας το πάθος, την περιπέτεια και τα ιδανικά για τα οποία ήταν πλασμένη.

Απέναντι σε αυτό το χάσμα, επιλέγει να παρέμβει τραγικά στις ζωές όλων, σε μια προσπάθεια βίαιης και αναρχικής θραύσης των στερεοτύπων και αδιεξόδων της κοινωνίας, που την πνίγει.

Μπορεί μια βίαιη και αναρχική παρέμβαση να αλλάξει το ρυθμό μιας κοινωνίας;

Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει στη κεντρική του σκηνή από τις 24 Μαρτίου 2016 το έργο του Ερρίκου Ίψεν «Έντα Γκάμπλερ» σε σκηνοθεσία και προσαρμογή Δημήτρη Γεωργαλά.

Το κορυφαίο έργο του Νορβηγού δραματουργού, για 12 παραστάσεις κάθε Πέμπτη με Κυριακή στις 9:30 μμ.

Tαυτότητα παράστασης

Έντα Γκάμπλερ, του Ερρίκου Ίψεν

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γεωργαλάς

Με τους: Αναστασία Αρμένη, Νίκο Δερτιλή, Λαμπρινή Ζώτου,
Μαρία Καλλιαμβάκου, Σπύρο Κανελάκη, Ευάγγελο Μιχάλη, Έλενα Μούγιου

Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Αλανιάδη
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Μουσική: Σάκης Μπάστας
Φωτογραφία: Γιώτα Λοτσάρη
Δημιουργικό: Νίκος Πατρώνας
Τεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Σκουλίδας
Υποστήριξη παραγωγής: Μαρία Λούπη

Από Πέμπτη έως Κυριακή στις 9:30 μμ και για 12 παραστάσεις 

Διάρκεια: 100’ 

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 12 €
Μειωμένο: 8€ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ομαδικό άνω των 10 ατόμων)
Ατέλειες: 6€ (Θεατρικών Σπουδών, Θεατρολόγων, σπουδαστές Δραματικών Σχολών)

Κρατήσεις στο 2610 328394 και με μήνυμα στην σελίδα του Θεάτρου Λιθογραφείον

Ο εραστής του Χάρολντ Πίντερ στο θέατρο act

Ο ΕΡΑΣΤΗΣ του ΧΑΡΟΛΝΤ ΠΙΝΤΕΡ | στο θέατρο act

Η X-Act Art, εταιρεία θεάτρου, παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή: “Ο Εραστής” του Χάρολντ Πίντερ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2005) σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ. 

Σ' ένα προάστιο του Λονδίνου, ένα ευκατάστατο ζευγάρι, μέσα στην καθημερινή, αποστειρωμένη ρουτίνα του, συζητάει ανοιχτά για τον εραστή της συζύγου και τη συνάντησή της μαζί του 3 φορές την εβδομάδα στο σπίτι τους κατά την απουσία του συζύγου στη δουλειά του. Μια κωμωδία αποκαλύψεων, ανατροπών και απρόσμενων στοιχείων που έρχονται να συνθέσουν ένα παιχνίδι ερωτικής συνωμοσίας.

Πόσο ανάγκη έχουμε τη φαντασίωση;
Ποια η σχέση μας με την πραγματικότητα;
Πόσο εκτιμούμε τον εαυτό μας και πόσο τους άλλους;
Πόσο μας ικανοποιεί η εικόνα μας και η εικόνα των άλλων;
Πόσο μας ικανοποιεί η εικόνα μας έτσι όπως αντικατοπτρίζεται στους άλλους;
Κατά πόσο περιστρέφονται όλα γύρω απ' την ικανοποίησή μας και το εγώ μας;
Κατά πόσο αναπτύσσουμε ουσιαστικές σχέσεις με τους άλλους, ακόμα και τους πιο οικείους, ή τους χρησιμοποιούμε προς δική μας τέρψη, επίτευξη προσωπικών στόχων και επιβεβαίωση του εγώ μας;

Μια αντισυμβατική-αναρχική εκδοχή μιας συμβατικής συζυγικής σχέσης. Ένας υπόγειος, "πολιτισμένος" πόλεμος προσωπείων και ρόλων.
Δύο χαρακτήρες στην ακραία κόχη της ζωής τους που επινοούν το τέλειο παιχνίδι στα όρια της ασφάλειας και της επικινδυνότητας: ασφάλειας σε σχέση με τον έξω κόσμο, επικινδυνότητας στη μεταξύ τους σχέσης.
"Οι λέξεις γίνονται όπλα επικράτησης και δουλοπρέπειας, οι σιωπές εκρήγνυνται, υπαινιγμοί λεξιλογίου ξεγυμνώνουν τους χαρακτήρες ως το μεδούλι." Μάρτιν Έσσλιν

Είναι η πέμπτη παραγωγή της X-Act Art που ιδρύθηκε το 2011 (ως X-Act) από την Κορίνα Χρυσάιδου και τον Γιώργο Χαρατζά. Η πρώτη περιλάμβανε κείμενα του Α. Στρίντμπεργκ («Μητρική Αγάπη» και «Η Πιο Δυνατή» σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ) και παίχτηκε στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης τον Ιούνιο του 2011. Η δεύτερη παραγωγή της εταιρείας ήταν ο «Έγιολφ» του Χ.Ίψεν, μικρή διασκευή του «Μικρού Έγιολφ», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και παίχτηκε στο Θεατρικό χώρο «Βρυσάκι» στην Πλάκα τον Ιανουάριο-Μάρτιο 2013. 
Η παράσταση αυτή οδήγησε στην τρίτη παραγωγή της εταιρείας: τη διασκευή του «Μικρού Έγιολφ» σε κινηματογραφικό σενάριο και τα γυρίσματα ταινίας μεγάλου μήκους σε σκηνοθεσία του μόνιμου συνεργάτη της εταιρείας Σπύρου Διαμάντη. Η ταινία βρίσκεται στη τελική φάση ολοκλήρωσής της. 
Η τέταρτη παραγωγή της εταιρείας ήταν οι “Δανειστές” του Α.Στρίντμπεργκ σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ που παίχτηκε στο θέατρο “Αλκμήνη” τον Μάρτιο-Μάιο 2014. 
Η ομάδα X-Act Art χρησιμοποιεί σαν βάση στη δουλειά της τη μέθοδο αλλά και τη φιλοσοφία υποκριτικής της τεχνικής του Ντέιβιντ Μάμετ, που ονομάζεται «Πρακτική Αισθητική». Και η Κορίνα και ο Γιώργος σπούδασαν αυτήν την τεχνική στη σχολή του Ντέιβιντ Μάμετ στη Νέα Υόρκη και τη διδάσκουν στην Ελλάδα από το 2007. Για το σκοπό αυτό έκαναν τη μετάφραση και την έκδοση του εγχειριδίου της τεχνικής που ονομάζεται «ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ». 
Πρόσφατα η X-Act Art απέκτησε μόνιμη στέγη προβών (The X-Act Place) στην οδό ΑΙΜΟΥ 24/30 στο Βοτανικό.

Πληροφορίες
Η ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Χάρολντ Πίντερ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χαρατζάς & Κορίνα Χρυσάιδου
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Επιμέλεια κίνησης: Χρήστος Παπαδόπουλος
Βίντεο: Σπύρος Διαμάντης
Μουσική επιμέλεια: X-Αct Art
Φωτογραφίες: Δημοσθένης Μαραγκός
Παίζουν: Κορίνα Χρυσάιδου & Γιώργος Χαρατζάς (Φιλική συμμετοχή: Νίκος Παπαθανάσης) 

Τι παίζει στην Πάτρα; - Δείτε την πολιτιστική ατζέντα του Σαββατοκύριακου!

Φεστιβάλ Ακορντεόν στην Αίθουσα Αίγλη

Μια μουσική πανδαισία διαφορετική, μια συναυλία που θα συνοδεύεται και από έκθεση αλλά και ξενάγηση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων στην δημοτική αίθουσα «Αίγλη» στη Βέσσο Μάρε.
Πρόκειται για την έκθεση όλων των ειδών ακορντεόν, που θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν από κοντά οι επισκέπτες από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ όποτε θα ολοκληρωθεί και η συναυλία που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πρόκειται για τη συναυλία του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Ακορντεονιστών και Φίλων του Ακορντεόν που ήδη άρχισε τη δράση του στην Πάτρα. Πάνω από 15 μουσικοί του είδους θα μας ξεναγήσουν μουσικά από την αρχική εποχή της ένταξης του συγκεκριμένου οργάνου στην δημοτική και λαϊκή μας μουσική μέχρι τις μεταγενέστερες εποχές.
Θα ακουστούν μουσικά κομμάτια του Αντώνη Αμιράλη (δεξιοτέχνης της αρμόνικας που ανήκει στην ίδια οικογένεια οργάνων), παραδοσιακά δημοτικά, παραδοσιακά της Μικράς Ασίας, Ρεμπέτικα αλλά και κλασική μουσική, όπως επίσης Γαλλικό μιουζετέ, jazz, gypsy jazz, tango, καθώς και σύγχρονη μουσική που είναι βασισμένη στο ακορντεόν.
Σε αυτήν την εκδήλωση οι ακορντεονίστες της Πάτρας, με αρωγούς φίλους, κορυφαίους δεξιοτέχνες από ολόκληρη την Ελλάδα, κάνουν τα πρώτα βήματά τους σαν μια μεγάλη παρέα μουσικών που αγαπούν το ακορντεόν με στόχο να το φέρουν πιο κοντά στο πλατύ κοινό. Ένα όργανο απαιτητικό, πολυσύνθετο αλλά και ταυτόχρονα πάναπλο για να εκφραστεί κάποιος μέσα από τον ήχο του.

Ster Cinemas

Τέλος, για τους λάτρεις του κινηματογράφου προτείνουμε Ster Cinemas στη Veso Mare, όπου προβάλλονται ταινίες για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ