Type Here to Get Search Results !

Μπάσκετ: Πέρασε από Πάτρα, «καπάρωσε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός «κατόρθωσε» να κάνει ντέρμπι ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε με διαφορά 21 πόντων στο ημίχρονο (48-27), στο τέλος όμως έφτασε έστω και δύσκολα στη νίκη με 77-72 επί του Απόλλωνα στην Πάτρα και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, αφού την τελευταία (26η) αγωνιστική θα αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ το Ρέθυμνο.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου εμφανίστηκε διπρόσωπη, κάνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο εικοσάλεπτο κι ένα κακό δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο θύμισε το παιχνίδι στη Ρωσία με τη Χίμκι, όταν η άμυνα παιζόταν με τα μάτια, ιδέες στην επίθεση δεν υπήρχαν και το καλάθι φαινόταν σαν τρύπα βελόνας ακόμη και από τη γραμμή των βολών!
Αρχικά, χάρις στην άμυνά του ο Ολυμπιακός βρήκε εύκολα καλάθια και έφτασε σε double score  (26-13), με τον Όντομ να αναλαμβάνει δράση σε εκείνο το σημείο και με εύστοχα σουτ από κάθε θέση να φέρνει την ομάδα του στο 38-17, με τη διαφορά να παραμένει σε αυτό το επίπεδο με τη λήξη του ημιχρόνου.
Στα πρώτα έξι λεπτά της επανάληψης, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» αλλού πατούσαν κι αλλού βρίσκονταν. Ο Απόλλωνας έβαλε κάποια τρίποντα, πήρε θάρρος αφού ούτως ή άλλως δεν είχε να χάσει τίποτα, κι έτρεξε επιμέρους σκορ 19-7 και κατέβασε τη διαφορά στο -8 (47-55). 
Οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να παίζουν «χάλια» και στην τέταρτη περίοδο, την ώρα που οΝτίλαρντ εκτελούσε από την περιφέρεια μειώνοντας στους πέντε πόντους (65-70) περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, με τη διαφορά να πέφτει ακόμη και στους τρεις (68-71) στο 37΄, αλλά τον Απόλλωνα να μην μπορεί να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ