Type Here to Get Search Results !

Μία ομάδα από την Πάτρα, ...ελλιμενίζει την καινοτομία - Η βραβευμένη startup SaMMY

Μία ομάδα από την Πάτρα, ...ελλιμενίζει την καινοτομία - Η βραβευμένη startup SaMMY, που φιλοδοξεί να κατακτήσει  τον  θαλάσσιο τουρισμό σκαφών αναψυχής  Προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών του Patras IQ και έλκει την προσοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Mια νέα startup με έδρα την Πάτρα, φιλοδοξεί να 
κατακτήσει τον θαλάσσιο τουρισμό σκαφών αναψυχής, λειτουργώντας ως ...πυξίδα πλεύσης για τους κυβερνήτες, τα πληρώματα και τους διαχειριστές των μαρίνων της Ελλάδας, της Αδριατικής και της Μεσογείου.Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαλείο αμφίδρομης επικοινωνίας και πληροφόρησης, το οποίο έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό, σε ό,τι αφορά τις μαρίνες αλλά και να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με όλο τον κόσμο του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος κατακτά συνεχώς νέο έδαφος και θέλει τα έξυπνα ...εργαλεία του.
Πίσω από αυτό το πολλά υποσχόμενο εγχείρημα, το οποίο προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης Patras IQ και έλκει την προσοχή σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βρίσκονται μία ομάδα δραστήριων Πατρινών, οι οποίοι συστήνουν την πόλη με το λαμπερό και δημιουργικό της πρόσωπο.
Πρόκειται για οκτώ ενθουσιώδεις νέους επιστήμονες και επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, που κατάφεραν να κάνουν την ιδέα τους να λάμψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να επιτύχουν την χρηματοδότηση που θα κάνει το σχέδιό τους να ανοιχτεί στα πέλαγα της καινοτομίας.
Η ομάδα συντονίζεται από το Γιάννη Κωστόπουλο (CEO & CO-Fοunder) και συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Παναρέτου (CTO & CO-Founder), Λίνος Κωστόπουλος (Senior Software Engineer), Νεκτάριος Κωνσταντόπουλος (Senior Software Engineer), Σπύρος Μαζαράκης (Commercial Advisor), Γιώργος Ψωμιάδης (Marina Expert), Γιώργος Κοντόγεωργας (ΙΤ developer /Customer Support) και Αλέξανδρος Πατσιάς (ΙΤ developer/Customer Support).
Το SaΜΜΥ, έχει διακριθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ως μία από τις 27 startups που επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν από το Fiware Accelerator “FrontierCities” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανάμεσα σε 594 επιχειρηματικά σχέδια καινοτομίας. Στα τέλη Μαρτίου του 2016, αναδείχθηκε ως High Potential Impact project (δράση υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος) του Fiware Programme.
Όπως λέει στο thebest.gr o Γιάννης Κωστόπουλος, η ιδέα γεννήθηκε με τον συνήθη τρόπο. Από την αναγκαιότητα κάλυψης ενός κενού σε μια υπόθεση που όσο περισσότερο διευρύνεται το πεδίο αναφοράς της, τόσο αποκαλύπτεται το χάσμα της επικοινωνίας μεταξύ των πρωταγωνιστών της. Σε απλά ελληνικά, όσο πολλαπλασιάζονται οι χρήστες σκαφών ανά τον κόσμο και όσο περισσότερο έδαφος κερδίζει ο τουρισμός σκαφών αναψυχής, τόσο περισσότερο γεννάται η ανάγκη της επικοινωνίας, της αλληλεπίδρασης και της ενημέρωσης που πηγάζει από αυτή, μέσα από τη δημιουργία ενός θαλάσσιου group που θα ενώνει χώρες, νερά, πληρώματα, καπετάνιους, αλλά και αγορές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ