Type Here to Get Search Results !

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ LGBT ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Η ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε ίσοι και είμαστε διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον οπότε η αποδοχή αυτής της διαφορετικότητας, μας ενώνει" είναι το σύνθημα της ΟΜΆΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ LGBT ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με στην στήριξη συνεργατών από το Lgbt greece με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσοφοβίας.
Ήταν στις 17 Μαΐου 1990, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον Διεθνή Κατάλογο Νοσημάτων. Παρά τους αγώνες που έχουν δώσει τα κινήματα για την ίση μεταχείριση των ανθρώπων ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, τα ομόφυλα και διεμφυλικά άτομα εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις και να γίνονται θύματα αρνητικών στερεοτύπων, προκαταλήψεων ακόμα και βίαιων επιθέσεων.
Σήμερα τα συνθήματα ισονομίας, ισοπολιτείας ενήλικων πολιτών που ζητούν το αυτονόητο σε μια δημοκρατία και οργανωμένη κοινωνία, παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Οι ομοφοβικές επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, αμφίφιλους ή τρανς ανθρώπους σημειώνουν ανησυχητική αύξηση στην Ελλάδα, οπότε για τον λόγο αυτό η αλληλεγγύη αποτελεί μονόδρομο. Στοιχεία μελών της ομάδας υποστήριξης που σχεδιάζει να υλοποιήσει δράσεις εντός του έτους, αναφέρουν ότι η ομοφοβία διατυπώνεται δυστυχώς και αναπαράγεται από μειοψηφία υποτιθέμενων καλλιτεχνών από τηλεοπτικά παράθυρα και πολλές φορές οι απαντήσεις έρχονται από καταξιωμένους καλλιτέχνες ή ανθρώπους της τέχνης όπως συνέβη με πρόσφατα περιστατικά.
Η ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Αυτό που μας ανησυχεί όμως περισσότερο είναι η ομοφοβία που αναπτύσσεται στη περιφέρεια και ιδίως εντός και εκτός σχολικών συγκροτημάτων. Νέοι που δεν μπορούν να εκφράσουν την διαφορετικότητά τους, την σκέψη τους, την προσωπικότητά τους υφίσταται κυρίως λεκτικό ρατσιστικό λόγο λες και δεν υπάρχει αντιρατσιστική νομοθεσία στη χώρα μας. Τέτοια περιστατικά δυστυχώς υπάρχουν και στην Πελοπόννησο σύμφωνα με μέλη μας. ΚΙ αν σε ορισμένα από αυτά αφορούν μαθητές υπάρχουν περιστατικά και σε ενήλικους μαθητές που εργάζονται για να πάρουν πρόσθετο πτυχίο και παράλληλα φοιτούν. Επειδή σε αυτή τη χώρα όλα είναι θέμα Παιδείας επιβάλλεται να διδάσκεται όπως συμβαίνει παγκόσμια το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θα είμαστε παρών και ελπίζουμε ότι οι θεσμικοί φορείς θα προάγουν την ισότητα των πολιτών μέσα από ενέργειες θωράκισης της προσωπικότητας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ