Type Here to Get Search Results !

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δεύτερης μέτρησης για την καθαρότητα των ακτών της Πάτρας

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δεύτερης μέτρησης για την καθαρότητα των ακτών της Πάτρας Ενθαρρυντικά τα μηνύματαΕνθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη δεύτερη μέτρηση  για την καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων σε παραλίες της Πάτρας, που έγινε από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πάτρων στα τέλη Μαϊου. Οι δειγματοληψία έγινε από τα επιστημονικά στελέχη του Μοριακού Κέντρου IWaterFood και σύμφωνα με αυτή όλες οι παραλιες που ελέχθηκαν είναι καθαρές και ενδείκνυνται για μπάνιο, αν και η ποσότητα των κολοβακτηριδίων ποικίλλει ανά περιοχή, με τις ακτές Μαραλέτου,  πλαζ να έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ολικών κολοβακτηριδίων.
Το εργαστήριο, πραγματοποίησε δειγματοληψίες θαλασσινού νερού και στις 9 Μαϊου πριν την έναρξη της νέας κολυμβητικής περιόδου σε  Πλαζ, Παραλία Προαστείου, Παραλία Καστελόκαμπου, Παραλία Ρίου (2), Ακταίου, Ακταίου (μετά τη γέφυρα), Αγ.Βασιλείου, Τσαούση, Βραχνέικα, Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα.
Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία με τα αποτελέσματα των αναλύσεων της 2ης δειγματοληψίας Π1251Π1251α, Π1254

Μπορείτε επίσης  να κατεβάσετε τα αρχεία με τα αποτελέσματα των αναλύσεων της 1ης δειγματοληψίας : Π1222, Π1222α, Π1233Π1239

Τα όρια τίθενται με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία: BATHING2006_7EL

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων αφορούν τη χρονική στιγμή της δειγματοληψίας. Η ακαταλληλότητα μιας παραλίας κρίνεται από  επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες.  Επίσης σύμφωνα με την νομοθεσία. τα δείγματα του νερού πρέπει, σε όλα τα στάδια της μεταφοράς, να προστατεύονται από έκθεση στο φως, ιδίως από απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως. Το δείγμα πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία 4 oC περίπου, σε ψυκτικό δοχείο ήσε ψυγείο (αναλόγως του κλίματος) μέχρις ότου φθάσει στο εργαστήριο.
Εάν η μεταφορά έως το εργαστήριο ενδέχεται να διαρκέσει πάνω από 4 ώρες, η μεταφορά πρέπει να γίνεται με ψυγείο.
Ο χρόνος μεταξύ δειγματοληψίας και ανάλυσης πρέπει να είναι ο βραχύτερος δυνατός. Συνιστάται ανάλυση των δειγμάτων την ίδια εργάσιμη ημέρα.  Στο μεταξύ, τα δείγματα αποθηκεύονται στο σκοτάδι και σε θερμοκρασία 4 oC ± 3 oC.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ