Type Here to Get Search Results !

Πάτρα:"Δεν θα γίνουμε χαμένη γενιά"-Ξεκινά σήμερα το φεστιβάλ "Αναιρέσεις"

Πάτρα:"Δεν θα γίνουμε χαμένη γενιά"-Ξεκινά σήμερα το φεστιβάλ "Αναιρέσεις"-Δείτε το πρόγραμμα και τη "φιλοσοφία' του Εκδηλώσεις επί διήμεροΞεκινά σήμερα 3 Ιουνίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 4, το φεστιβάλ Αναιρέσεις, στην Πάτρα, το οποίο φιλοξενείται στα παλαιά σφαγεία (πρώην Πολιτεία) στην Ακτή Δυμαίων με τη διοργάνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση.
Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν ζητήματα όπως είναι το ζήτημα των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, το τεράστιο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης Παράλληλα μια σειρά θεματικά εργαστήρια θα προσεγγίσουν ειδικές πλευρές που αφορούν τη ζωή της νεολαίας.
Για το φεστιβάλ μιλά στο thebest.gr η Χριστίνα Ανδριανοπούλου, φοιτήτρια , μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ποιος είναι ο στόχος του φεστιβάλ;Ποια κεντρικά θέματα αναδεικνύετε;
Το φεστιβάλ αναιρέσεις πραγματοποιείται τα τελευταία 18 χρόνια στην Πάτρα. Βασικός μας στόχος όλα αυτά τα χρόνια ήταν και παραμένει η διαμόρφωση ενός άλλου υποδείγματος για τον λαό και την νεολαία στο κομμάτι της θεωρίας και του πολιτισμού. Επιμένουμε σε μια λογική αντιεμπορίκη που δεν εχει στόχο το αγοραίο κέρδος και στοχεύει στην ενίσχυση του λαικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις μας επιδιώκουμε να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις του αγώνα, να διαλεχθούμε και να ψιλαφήσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα της περιόδου, να βάλουμε φρένο στα σχέδια του μαύρου μετώπου ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Φέτος στον φιλόξενο χώρο των Παλαιών Σφαγείων θα πραγματοποιθούν 2 εκδηλώσεις. Η πρώτη αφορά την συνεισφορά των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο με διεθνείς συμμετόχες από Αμερική και Γαλλία! Η δεύτερη αφορά την συζήτηση γύρω από το αναγκαίο πρόγραμμα και κόμμα στην νέα εποχή.
Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στη νεολαία και γενικότερα στην κοινωνία που περνά από πολλές δοκιμασίες τελευταία
Με το φετινό του σύνθημα «Δεν θα γίνουμε χαμένη γενιά. Νέοι αγωνιζόμαστε νέοι θα νικήσουμε» η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (διοργανωτής του φεστιβάλ) στοχεύει να συμβάλλει στο να γίνει ο λαός και την νεολαία πρωταγωνιστής στις εξελίξεις! Ιδιαίτερα για την νεολαία που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, βλέπει τα όνειρα της να συντρίβονται στις συμπληγάδες της κρίσης, θέλουμενα δώσουμε ηχηρό μήνυμα ότι μπορεί να αρνηθεί να γίνει χαμένη γενιά, όπως θέλει το σύστημα, να αγωνιστεί, να νικήσει. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ανατροπής,οργάνωσης αγώνα και αντίστασης στα σχέδια του κεφαλαίου και ταυτόχρονα μήνυμα προοπτικής ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει άλλος δρόμος χωρίς τα δεσμά του χρέους, της ΕΕ, των μνημονίων και του φασισμού!
Πώς βλέπετε τα όσα διαδραματίζονται σήμερα και ποια πιστεύετε μπορεί να είναι η λύση;


Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού. Είναι η προσπάθεια να πέσει το βάρος της κρίσης στις πλάτες αυτών που δεν την δημιούργησαν. Η κρίση οδηγεί το λαό στην φτώχεια, την νεολαία στην ανεργία και την μετανάστευση, στην διάλυση των κοινωνικών παροχών, στο ξεπούλημα των πάντων! Για να μπεί φρένο σε όλο αυτό απαιτείται απάντηση συνολική και επαναστατική. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελεύθερωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάζουν ως στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, την ενίσχυση των αγώνων, μια νέα λαική αυτοπεποίθηση κόντρα στην απογοήτευση που σκόρπισε η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρξουν καλύτερες μέρες αρκεί να πληρώσει το κεφάλαιο και οι εκφραστές τους.Για μας είναι ξεκάθαρο: είτε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε περεταίρω στην εξαθλιώση, στην περιστολή της δημοκρατίας, στο τσάκισμα των εργασιάκων δικαιωμάτων είτε θα ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα! Για μας μπορεί να υπάρξει στο σήμερα μια νέα προοπιτική, μια νέα έφοδος προς τον ουρανό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ