Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Προς πλήρη πεζοδρόμηση η Μαιζώνος

Πάτρα: Προς πλήρη πεζοδρόμηση η ΜαιζώνοςΤην πεζοδρόμηση της Μαιζώνος στο τμήμα από Αράτου μέχρι Γούναρη προωθεί πλέον η δημοτική αρχή της Πάτρας, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο αρχικός σχεδιασμός της ημιπεζοδρόμησης δεν θα λάμβανε τις απαραίτητες εγκρίσεις.
Καταλύτης για τη συγκεκριμένη μεταβολή θα είναι η απόδοση των νέων οδικών κόμβων, που θα αποφέρουν σοβαρές αλλαγές στα κυκλοφοριακά δεδομένα.
Ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος δήλωσε στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ότι με την προωθούμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα κ.ά.). Πρόσθεσε ότι μια απόφαση του Δήμου για μερική πεζοδρόμηση της Μαιζώνος δεν θα εγκρινόταν. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη μετατροπή της οδού Μαιζώνος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, πράγμα που αν συνέβαινε θα επέτρεπε την κυκλοφορία λεωφορείων και ταξί.
Στις σκέψεις του Δήμου είναι να προχωρήσει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος όταν θα διανοιγεί η Κανακάρη.
Η σχετική απόφαση συνδέεται με την ολοκλήρωση του έργου διάνοιξης της Κανακάρη, γιατί θα επέλθουν ριζικές κυκλοφοριακές αλλαγές, με σημαντικότερη την αντιδρόμηση της οδού Κορίνθου (θα αποτελέσει την είσοδο της πόλης), αλλά και τη μετατόπιση της κυκλοφοριακής ζήτησης στους νέους κόμβους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ