Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Συντονίζουν τη δράση τους οι εργαζόμενοι στα προγράμματα ΕΣΠΑ

Πάτρα: Συντονίζουν τη δράση τους οι εργαζόμενοι στα προγράμματα ΕΣΠΑ  Σύσκεψη την Τρίτη στα γραφεία του Παμικρασιατικού συλλόγουΠρόσκληση προς τους εργαζόμενους στα προγράμματα ΕΣΠΑ να συμμετάσχουν σε σύσκεψη στα γραφεία του Παμικρασιατικού συλλόγου στην πλατεία Ελευθερίας στην Πάτρα,  την Τρίτη 19/7 στις 8μμ, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαΐας. Σκοπός της σύσκεψης είναι η εκλογή  επιτροπής αγώνας από τους εργαζόμενους στα ΕΣΠΑ.
Η ανακοίνωση του Συνδικάτου έχει ως εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποφάσισε να μειώσει την χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών κατά 5% για δεύτερη συνεχή χρονιά και να αλλάξει και τον τρόπο χρηματοδότησης και είναι φανερό το που στοχεύει.
Επιδιώκει να υποβαθμίσει και υπονομεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών προσχολικής αγωγής να αδυνατίσει τις δημόσιες δημοτικές δομές και επιδιώκοντας ως  σύμμαχο ακόμα και τον γονέα να ενισχύσει τις ιδιωτικές δομές , την επιχειρηματικότητα.
Δεν μας εκπλήσσει και δεν μας αιφνιδίασε η κυβερνητική απόφαση. Κινείται στην ίδια  κατεύθυνση στον ίδιο στρατηγικό δρόμο που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με τις οδηγίες της ΕΕ υλοποιούν. Είναι ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης των πάντων… της παιδείας.. της υγείας.. των λιμανιών ..των δρόμων του νερού κλπ!!! .
Όμως αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε σε αυτήν την κυβέρνηση είναι η απίστευτη ευρηματικότητα στην ταχτική. Η απίστευτη προπαγάνδα κάνει  το μαύρο άσπρο για να καταλήξει φυσικά ότι … όλα είναι για το καλό μας!!!.
Το πόσο… καλή όμως …είναι αυτή η πολιτική το γνώρισε , το ξέρει  πλέον καλά  ο λαός μας και  οι εργαζόμενοι από την ίδια του την πείρα .
Το  διαπίστωσαν στην πράξη όλα  αυτά τα χρόνια που υλοποιείται αυτή η πολιτική από τα ποσοστά που έφθασαν την ανεργία , από το χάλι των μισθών, των ορίων ηλικίας,  των συντάξεων..  από όλων των λεγόμενων όρων  εργασίας που επιδεινώθηκαν ραγδαία αυτά τα χρόνια των ιδιωτικοποιήσεων και ανατροπών… (αναδιαρθρώσεις της αποκαλούν κομψά) για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη  οι επιχειρηματικοί όμιλοι η ανταγωνιστικότητα.
Για το τι θα συμβεί , άν αφήσουμε να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική στους εργαζόμενους τους γονείς στα παιδιά δεν πρέπει να υπάρχει καμία  αμφιβολία
Τους εργαζόμενους τους περιμένει απόλυση και ανεργία. Τους γονείς το χέρι βαθιά στην τσέπη  και φυσικά είναι ψιλά γράμματα το δικαίωμα των παιδιών στην προσχολική αγωγή που πρέπει να είναι δωρεάν και υψηλού επιπέδου. Προσχολική αγωγή για τους κυβερνώντες και τα συμφέροντα που υποστηρίζουν,  θα μπορούν να έχουν μόνο όσοι  πληρώνουν ενώ οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν στα ιδιωτικά εργασιακά γκέτο για ένα κομμάτι ψωμί μέχρι τα βαθιά γεράματα που θα πάρουν μια σύνταξη προνοιακό επίδομα…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ