Type Here to Get Search Results !

Το δέντρο της Αρόης και η τύχη του, σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Από παλαιότερη κινητοποίηση κατά της κοπής του δέντρουΣυνεδριάζει σήμερα στις 10.30 το πρωί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων και ανάμεσα στα θέματα βρισκεται αυτό που έχει να κάνει με την τύχη της κουκουναριάς της Αρόης, που βρίσκεται στο μέσο του δρόμου της οδού Αρόης.
Επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής είχε τεθεί θέμα για την κοπή του δέντρου, οι ρίχες του οποίου έχουν δημιουργήσει ανωμαλία στο δρόμο, γύρω από αυτό.
Ωστόσο το δέντρο αποτελεί ταυτόχροο κι ένα σημείο0 κατατεθέν της περιοχής γι αυτό και η πρόθεση για την κοπή του είχε προκαλέσει αντιδράσεις κατοίκων.
Η επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου το 2010 αλλά και το 2011 είχε ταχθεί κατά της κοπής του δέντρου ενώ την ίδια στάση είχε κρατήσει και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων του Νομού Αχαΐας προτείνοντας παράλληλα λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούν στους διερχόμενους  οδηγούς οι ανυψωμένες ρίζες.
Οι απόψεις για την τύχη του δέντρου ωστόσο ήταν αντικρουόμενες κατά το παρελθόν. Στα χέρια του πολιτικού προσωπικού υπήρχαν εισηγήσεις για την διατήρηση του δέντρου επειδή είναι υγιές αλλά και συνυφασμένο με την περιοχή αλλά και εισηγήσεις για την κοπή του λόγω των κινδύνων που εγκυμονεί για τους διερχόμενους οδηγούς, ειδικά τους δικυκλιστές.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

  1. 1. Ολική αναστολή για οκτώ ημέρες της αδείας λειτουργίας καταστήματος ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ επί της πλατείας Γεωργίου αρ. 30-32 στην Πάτρα ιδιοκτησίας της κ. Παπαγιαβή Σταματίνας του Παναγιώτη (εισηγητής: Παναγιώτης Μελάς- Αντιδήμαρχος, Βασίλης Τσιγάρας- Αρμόδιος Διευθυντής).
  1. 2. Αδειες Λειτουργίας μουσικών οργάνων σε διάφορα Καταστήματα της πόλης (εισηγητής: Παναγιώτης Μελάς - Αντιδήμαρχος, Βασίλειος Τσιγάρας - Αρμόδιος Διευθυντής).
  1. 3. Τροποποίηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλεως Πατρών σε προβλεπόμενο κοινόχρηστο χώρο πλατείας στο ΟΤ/ΚΧ 1780 μεταξύ των οδών Ξενοφώντος, Μαλακάση και Αρριανού, στην Π.Μ. Αναθεώρησης της περιοχής «Κοτρώνι – Αρέθα», λόγω άρσης απαλλοτρίωσης ακινήτου ιδιοκτησίας κ. Πέττα Ευάγγελου (εισηγητής: Παύλος Στάμος- Αντιδήμαρχος,  Βασίλης Σταμόπουλος- Αρμόδιος Διευθυντής).
  1. 4. Τροποποίηση του σχεδίου πόλεως Πατρών μεταξύ των Ο.Τ.880, 884,885 και 886 στην συμβολή των οδών Θηβών και Δομοκού της περιοχής 1ης Ανατ/μεσημβρινής φάσης επέκτασης στο ακίνητο συνιδιοκτησίας των κ.κ. Χρυσούλας χήρας Χρήστου Κόντραντζη, Ιωάννη Κόντραντζη, λόγω άρσης απαλλοτρίωσης (εισηγητής: Παύλος Στάμος- Αντιδήμαρχος,  Βασίλης Σταμόπουλος- Αρμόδιος Διευθυντής).
  1. 5. Εξέταση ένστασης κατά της υπ’ αριθμ. 119/1-4-2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επικαιροποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 465/29-6-2016, περί επανακήρυξης του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως στην ιδιοκτησία της Εταιρείας «Αλέξιος Καβαλλάρης & Σία Ε.Ε.», δια επαναχαρακτηρισμού τμήματος της προβλεπόμενης οδού Νικ. Πλαστήρα (ανατολικώς και σε επαφή με το Ο.Τ. 1869) ως κοινοχρήστου χώρου – δρόμου στην περιοχή ‘Κουκούλι’, λόγω άρσης απαλλοτρίωσης (εισηγητής: Παύλος Στάμος- Αντιδήμαρχος,  Βασίλης Σταμόπουλος- Αρμόδιος Διευθυντής).
  1. 6. Εξέταση ενστάσεων κατά της αρ. 99/17-2-2016  απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Πατρέων, περί οίκοθεν σημειακής τροποποίησης στο Ο.Τ./Κ.Χ. 2924 του σχεδίου πόλης Πατρών, περιοχής Επέκτασης Γούβας, με : μετατροπή της χρήσης του από κοινόχρηστο «χώρο στάθμευσης (Parking)» σε κοινόχρηστο χώρο «παιδικής χαράς, χαρακτηρισμό των ανωνύμων περιμετρικών του οδών ως πεζοδρόμων και παράλληλη μετατόπιση της ΝΑ ρυμοτομικής του γραμμής(εισηγητής: Παύλος Στάμος- Αντιδήμαρχος,  Βασίλης Σταμόπουλος- Αρμόδιος Διευθυντής).
  1. 7. Καταβολή σε δόσεις της Αποζημίωσης Απαλλοτρίωσης στους ΄Ελλη χήρα Νικ.  Σκεπαρνιά  κ.λ.π. εκ της 13/2005 Πράξης Αναλογισμού (εισηγητής: Παύλος Στάμος- Αντιδήμαρχος,  Φαίδων Κουλούρης – Νομικός Σύμβουλος).
  1. 8. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Ανδρ. Καρκαβίτσα(εισηγητής: Παύλος Στάμος- Αντιδήμαρχος,  Βασίλης Σταμόπουλος- Αρμόδιος Διευθυντής).
  1. 9. Κοπή δέντρου –κουκουναριάς επί της οδού Αρόης 5(εισηγητής: Παύλος Στάμος- Αντιδήμαρχος,  Κων/νος Γεωργίου- Αρμόδιος Διευθυντής).
  1. 10. Κοπή δέντρων στην οδό Κ.Παλαμά στην Αγυιά (εισηγητής: Παύλος Στάμος- Αντιδήμαρχος,  Κων/νος Γεωργίου- Αρμόδιος Διευθυντής).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ