Type Here to Get Search Results !

Η κυβέρνηση παραχωρεί το θαλάσσιο μέτωπο στην τοπική κοινωνία– ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η πρόταση Δρίτσα στον Πελετίδη

Πάτρα: Η κυβέρνηση παραχωρεί το θαλάσσιο μέτωπο στην τοπική κοινωνία– ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η πρόταση Δρίτσα στον Πελετίδη- Τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή Τέλη Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόταση της κυβέρνησηςΈνα χρόνιο και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Πάτρας, αυτό της παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου φαίνεται να ικανοποιείται. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή της Πάτρας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, με την πρόταση της κυβέρνησης σχετικό με την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης.
Στην επιστολή τονίζεται ότι η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τη δέσμευσή της, ανακοινώνει επισήμως και λεπτομερώς, το περιεχόμενο και τη διαδικασία για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.
Μάλιστα, το ολοκληρωμένο τελικό Κυβερνητικό σχέδιο υπερκαλύπτει τα όρια και τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης της Κυβέρνησης του 2012, η οποία δεν είχε υλοποιηθεί.
Η επιστολή συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, ένα επεξηγηματικό υπόμνημα και ένα σχέδιο προτεινόμενης ΚΥΑ, ενώ κοινοποιείται αρμοδίως στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, στον Πρόεδρο Δ.Σ. Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και στον Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.
Στην επιστολή του ο κ. Δρίτσας, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού για το θέμα, ενώ δικαιώνονται οι αγώνες του πατραϊκού λαού με πρωτοπόρα τη δημοτική Αρχή.
Η στάση του Δήμου
Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων έχει ως εξής:
«Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θόδωρος Δρίτσας απέστειλε σήμερα στο Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη έγγραφο με την πρόταση της κυβέρνησης σχετικό με την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, όπως είχε δεσμευτεί στη συνάντηση που είχε προηγηθεί στο Υπουργείο.
Ήδη το έγγραφο του κ. Δρίτσα έχει σταλεί από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να ενημερωθούν.
Η Δημοτική Αρχή θα μελετήσει την πρόταση και θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση και οριστική παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί το θέμα και θα παρθούν αποφάσεις.
Συννημένα, προς ενημερωσή σας, σας αποστέλλουμε το επεξηγηματικό Υπόμνημα του Ο.Λ.ΠΑ που συνόδευε την πρόταση της κυβέρνησης.»
Από το πνεύμα της ανακοίνωσης, αλλά και από συνομιλίες που είχε με στελέχη της δημοτικής Αρχής το thebest.gr, προκύπτει ότι η δημοτική Αρχή τηρεί επιφυλακτική στάση στη εξαγγελία Δρίτσα, θέλοντας να διασφαλίσει πλήρως ότι δεν θα υπάρξουν «θολά σημεία» στη σύμβαση και ότι θα υλοποιηθεί πλήρως το αίτημα της κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη το υλικό του υπουργείου Ναυτιλίας έχει σταλεί προς εξέταση στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο που προγραμματίζεται για τα τέλη του Αυγούστου, θα κληθούν να πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι όλων των φορέων, ώστε να κάνουν τις δικές τους παρατηρήσεις επί της πρότασης του Υπουργείου.
Ακολουθεί το υπόμνημα του ΟΛΠΑ που απέστειλε ο Δήμος για τη λιμενική ζώνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ