Type Here to Get Search Results !

Διαβούλευση μέσα στον Σεπτέμβριο για τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από το κέντρο της πόλης

Πάτρα: Διαβούλευση μέσα στον Σεπτέμβριο για τη διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής από το κέντρο της πόλης Δέσμευση ου Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για τη διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από την Πάτρα και σύνδεσή της με το λιμάνι της πόλης, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου υποσχέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Θάνος Βούρδας. Ο κ. Βούρδας μιλώντας πρόσφατα στο capital αποκάλυψε ότι οι μελέτες που εκπονεί αυτή την περίοδο ο ΟΔΕ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Ο Θ. Βούρδας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι εξετάζονται οι βέλτιστες επιλογές για τη χάραξη από τα Μποζαΐτικα μέχρι το λιμάνι. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι το πλέον πολυσυζητημένο στην Πάτρα, καθώς αφορά στον τρόπο διέλευσης του σύγχρονου τρένου μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης (και στο θαλάσσιο μέτωπό της).
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ο επικεφαλής της ΕΡΓΟΣΕ έδωσε και μια εικόνα για την πρόοδο των έργων στο τμήμα Αθήνα - Πάτρα, αλλά και για τον σχεδιασμό της εταιρείας μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο.
Για το τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία που αφορά εργασίες υποδομής, επιδομής και σηματοδότησης, και εκτίμησε ότι έως το τέλος του 2016 θα έχει προκηρυχθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης. Ο στόχος της ΕΡΓΟΣΕ είναι στις αρχές του 2018, το συγκεκριμένο τμήμα να είναι λειτουργικό ως το Αίγιο.
Για το τμήμα Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος ο Θ. Βούρδας ανέφερε ότι προχωράει και εκτίμησε ότι, το αργότερο στις αρχές του 2017, θα προκηρυχθούν οι υπολειπόμενες εργασίες για την επιδομή, τη σηματοδότηση, την ηλεκτροκίνηση και τους σταθμούς.
ΨΑΘΟΥΠΥΡΓΟΣ - ΡΙΟ
Ανοικτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για το τμήμα Ψαθόπυργος - Ρίο μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ δήλωσε ότι η προτεραιότητά της είναι να μην χαθεί ούτε μία ημέρα και με απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, ενώ θα εξετάσει όλες τις εναλλακτικές που διαθέτει με βάση το σκεπτικό της απόφασης, ώστε μέχρι το τέλος Αυγούστου να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ