Type Here to Get Search Results !

Μικροσυμπλοκές σε Πάτρα και Χίο

Σε ρινγκ μετατράπηκαν χώροι συνεύρεσης μεταναστών σε Πάτρα και Χίο, το βράδυ της Πέμπτης, με μικροτραυματισμούς που αντιμετωπίστηκαν στα νοσοκομεία. Ειδικότερα, στην Πάτρα όπου είχε καιρό να συμβεί ανάλογο περιστατικό, σημειώθηκε συμπλοκή μέσα σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, απέναντι από το νέο λιμάνι.Εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων, Χίος
Τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, ενώ ένα από αυτά διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποχώρησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συμπλοκή αντελήφθησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων, κυρίως Αφγανών, καθώς περίπου 120 άτομα έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα σε εγκαταλειμμένους χώρους απέναντι από το νέο λιμάνι. Βασικός σκοπός τους είναι να καταφέρουν να μπουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό με προορισμό την Ιταλία.
Την ίδια ώρα, ένταση επικράτησε στο χώρο της ΒΙΑΛ στη Χίο όταν συνεπλάκησαν ομάδες μεταναστών για ασήμαντη αφορμή.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ, όταν με τη λήξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που διοργάνωσαν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και τη Συρία οι συμμετέχοντες το γύρισαν στην... κλοτσοπατινάδα, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν.
Στο hotspot αμέσως κλήθηκαν και ασθενοφόρα όπου μετέφεραν και δύο άτομα στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.
Τουλάχιστον 40 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους από χώρες της Βόρειας Αφρικής, πήραν τον δρόμο για κάποιο από τα προαναχωρησιακά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Περιστατικά καθημερινότητας

Οι συγκεκριμένοι είχαν συλληφθεί το τελευταίο διάστημα από την αστυνομία της Χίου ως κατηγορούμενοι για παραβάσεις και παρανομίες, όπως διαρρήξεις αυτοκινήτων, κλοπές σε σπίτια και μαγαζιά, ακόμα και για ληστεία με τη χρήση βίας μετά από εισβολή σε σπίτι.
Περιστατικά τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί και αποτελούν καθημερινότητα, δεδομένου ότι ο πολύμηνος εγκλωβισμός των προσφύγων έχει αφήσει τους περισσότερους χωρίς χρήματα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε τέτοιες συμπεριφορές.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη μαζική αποστολή παραβατών σε προαναχωρησιακά κέντρα, διαδικασία που εφαρμόζεται μετά από σχετική εντολή των συναρμόδιων υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ