Type Here to Get Search Results !

Πορεία την Κυριακή στο κέντρο για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

rgdoktigl-patratoraΑντιφασιστική πορεία για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα διοργανώνουν την προσεχή Κυριακή 18 Σεπτεμβριου τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Πάτρας. Η πορεια θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορινθου.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης:
«Στις 18/9/13 στο Κερατσίνι πέφτει νεκρός απ΄το μαχαίρι του Ρουπακιά ο Π.Φύσσας. Στα χρόνια που ακολούθησαν αντιφασίστες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας έδωσαν τούς δικούς τούς αγώνες με σκοπό να εξαλείψουν κάθε μορφή ρατσιστικής απειλής και έκφρασης. Συγκεντρωσεις,πορείες,αποκλεισμοί,επιθέσεις και παρεμβάσεις απέδειξαν περίτρανα πως δεν θα δοθεί ούτε ένα μετρό γης στους δολοφόνους του Παύλου την στιγμή που η δίκη παρωδία τς Χ.Α. έδειχνε πως το πλάνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για νομοθετική αντιμετώπιση του φασισμού έπιανε πατο. Κάτι απολύτως φυσικό αφού όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις δεν κερδήθηκαν σε δικαστικές αίθουσες άλλα σε καθημερινούς αγώνες.
Σήμερα έχοντας το προσφυγικό στο προσκήνιο εμφανίστηκε μια μεγάλη διαδικασία θέσμισης και πραγμάτωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης του κόντρα στην ανικανότητα των αριστερών κυβερνώντων να προσπαθήσουν έστω να προτείνουν λύσεις που δεν θυμίζουν τους προκάτοχους τους. Όλη αυτή η διαδικασία δημιουργίας με τις τόσες δομές που γέννησε ξεπέρασε κατά πολύ τον διαχειρηστικό της ρόλο αποτελώντας συνάμα μια ευρύτερη πρόταση για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μεγάλη επιχείρηση κατά των καταλήψεων με την πλήρη στήριξη της εκκλησιάς και τους φασίστες φυσικά να παιζουν και παλι τον ρολο τους με μικροεπιθεσεις σε αυτοοργανωμενες δομές στέκια και καταλήψεις με τελευταια την επίθεση στην Νοταρά 26. Η απάντησή είναι μια.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ