Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Τελειώνει η μικρή Περιμετρική, πεζοδρομείται η Μαιζώνος!

Πάτρα: Τελειώνει η μικρή Περιμετρική, πεζοδρομείται η Μαιζώνος!Στα τέλη του 2016 αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία η μικρή Περιμετρική της Πάτρας καθώς και το διανοιγμένο τμήμα της οδού Κανακάρη.
Η ολοκλήρωση των νέων οδικών αρτηριών εκτιμάται ότι θα δώσει λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και ταυτόχρονα θα επιτρέψει στο δήμο να προχωρήσει σε έργα, για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.Όσον αφορά στη μικρή περιμετρική ξεκινάει από την περιοχή των Ταμπαχάνων, στην άνω πόλη και καταλήγει στη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στον κόμβο Κουρτέση.
Οι οδηγοί λοιπόν που κινούνται από τις νότιες και ανατολικές συνοικίες της πόλης και έχουν ως τελικό προορισμό στη βόρεια πλευρά της πόλης, δεν θα χρειάζονται να εισέρχονται στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, η μικρή περιμετρική θα συνδέσει τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης, τον «'Αγιο Ανδρέα» και το πανεπιστημιακό, καθώς και τα δύο μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πάτρας, το Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, καθώς ξεπεράσαμε και τα τελευταία εμπόδια με τις αρχαιολογικές ανασκαφές».
Όπως πρόσθεσε, «δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο υλοποίησης και είμαστε πολύ κοντά στο να παραδώσουμε στους συμπολίτες μας ένα έργο "κόσμημα", ένα έργο που αναμένουμε για περισσότερα από 15 χρόνια».
Σχετικά με τη διάνοιξη της οδού Κανακάρη, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Παύλος Στάμος ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι έχουν πλέον ξεπερασθεί όλα τα προβλήματα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η οδός Κανακάρη θα μετατραπεί, αφού πρώτα αντιδρομηθεί, στη βασική οδική αρτηρία εξόδου προς την νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, ενώ ένας ακόμη κεντρικός δρόμος της πόλης, η οδός Κορίνθου, θα αντιδρομηθεί και αυτή και θα γίνει η βασική είσοδος από την Πατρών - Αθηνών.
Μετά την ολοκλήρωση της μικρής περιμετρικής και τη διάνοιξη της οδού Κανακάρη θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μερική πεζοδρόμηση της κεντρικής οδού Μαιζώνος, από την οδό Αράτου έως την οδό Γούναρη, αφού πρώτα ενταχθεί το έργο στη νέα προγραμματική περίοδο, ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ