Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Και οι τεχνολόγοι - τηλεπικοινωνιακοί στο συλλαλητήριο των συνδικάτων

Πάτρα: Και οι τεχνολόγοι - τηλεπικοινωνιακοί στο συλλαλητήριο των συνδικάτωνΈνα ακόμα σωματείο θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο των συνδικάτων που θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου, στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 18:30. 
Πρόκειται για το σωματείο Νέων Τεχνολογικών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας, «Η Ενότητα» που σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:
«Το σωματείο μας, μαζί με άλλα 20 Πρωτοβάθμια Σωματεία στο Νομό Αχαΐας, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων και  Ομοσπονδιών. Συντονιζόμαστε με τις 400 Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Πανελλαδικά και διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ! Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, προστασία των ανέργων. Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!
Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα! Το πόρισμα των εργαζομένων! Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής). Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!
Καλούμε τους συναδέλφους μας στον κλάδο μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας! Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Δυναμώνουμε το μέτωπο μας, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσια, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα. Απέναντι στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών, να αντιπαραθέσουμε το δικό μας σχεδιασμό, τις δικές μας κόκκινες γραμμές.
Κανείς δε ζει με 400 ευρώ! Να πάρουν απάντηση με μαζικό, μαχητικό αγώνα με όλες τις μορφές & με γενική απεργία. Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας! Για εμάς κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των ΣΣΕ, η κατάργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου.
Έχουμε καθαρό πλέον η ανάπτυξή τους, δε θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε. Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή!
Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!
Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να συζητήσουν, να προετοιμάσουν το δικό τους σχέδιο, να συμπορευθούν με το κάλεσμα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και στο σχέδιο νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις που δημιουργήθηκε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας και όχι με γνώμονα τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ