Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Πώς θα κάνετε αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Κριτήρια και ποσά

Σε όλη τη χώρα επεκτείνεται με τη νέα χρονιά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά μέχρι το τέλος του έτους σε 30 δήμους της χώρας. Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης έχει ως στόχο του, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να αποτελέσει δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες που ήρθαν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση τα τελευταία χρόνια. Η πλατφόρμα για την εγγραφή στο νέο πρόγραμμα παραμένει κλειστή. Οι πολίτες θα επισκέπτονται την ιστοσελίδα keaprogram.gr και θα συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση. Τα βήματα είναι πράγματι πολύ απλά και σχεδόν το σύνολο των στοιχείων βγαίνει αυτόματα, όπως και η τελική απάντηση.
Η αίτηση είτε εγκρίνεται αμέσως είτε όχι. Δεν περνάει από επιτροπή, γεγονός που μειώνει τον συνηθισμένο ελληνικό γραφειοκρατικό χρόνο. Η πλατφόρμα έχει συνδεθεί με το taxis, με την Εργάνη και με τον Ήλιο, ώστε να υπάρχουν πλήρη δεδομένα. Αν πάλι προκύπτει στην πλατφόρμα δεδομένων κάποιο λάθος, όπως ότι είναι εγγεγραμμένα 2 παιδιά, ενώ έχει γεννηθεί κι ένα ακόμη από τη στιγμή που καταχωρίστηκαν τα στοιχεία, αρκεί να δοθεί πιστοποιητικό στον τοπικό δήμο και το πρόβλημα λύνεται. Η πρώτη δόση για τον νέο κύκλο προγράμματος του ΚΕΑ θα δοθεί τέλη Φεβρουαρίου, στο τελευταίο πενθήμερο του μήνα, όπως ορίζεται βάσει νόμου. Δημιουργείται ωστόσο «κενό» τον Ιανουάριο για τους περίπου 120.000 δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως και για τους δικαιούχους που ήταν στο πιλοτικό πρόγραμμα του ΚΕΑ και, πιο πριν, στο πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης. Σημειώνεται ότι άπαντες πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για να ενταχθούν στον νέο κύκλο του προγράμματος. Όσον αφορά τις παροχές του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση, θα γίνουν σε κάποιες περιπτώσεις αντικαταστάσεις των μέτρων με μικρή επιβάρυνση για τους δικαιούχους.
Για παράδειγμα, το δωρεάν ρεύμα θα αντικατασταθεί με την ένταξη των δικαιούχων στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Στον αντίποδα, όπως είχε επισημάνει η αναπληρωτής, τη στιγμή που το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση προέβλεπε ότι ένα άτομο θα λάμβανε 70 ευρώ στην κάρτα σίτισης και άλλα 70 ευρώ ως επίδομα ενοικίου, τώρα θα παίρνει 200 ευρώ. H ενίσχυση υπολογίζεται αθροιστικά μέχρι τα 200 ευρώ τον μήνα για τον κάθε δικαιούχο, μέχρι 100 ευρώ τον μήνα για κάθε επιπλέον ενήλικο, 50 ευρώ τον μήνα για κάθε ανήλικο και 100 ευρώ για κάθε απροστάτευτο ανήλικο. Στους δικαιούχους θα παρέχονται, επίσης, δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη, φρούτα και λαχανικά από το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους), σχολικά γεύματα, κοινωνικό τιμολόγιο παροχών και θα δίνεται προτεραιότητα ώστε να εντάσσονται τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ