Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Στο εδώλιο δημοτικοί υπάλληλοι για την ηλεκτροπληξία που υπέστη 2χρονο κοριτσάκι

Εικόνα ιστορίας για το ερώτημα Πάτρα από τον εκδότη Patras TimesΤρία χρόνια μετά το ατύχημα που ακόμη ταλαιπωρεί ένα μικρό κοριτσάκι στην Πάτρα και την οικογένειά της έρχεται η ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης στα δικαστήρια της Πάτρας. Η 3χρονη, είχε υποστεί ηλεκτροπληξία στην πλατεία Αγίας Σοφίας το 2014 όταν άγγιξε ένα γυμνό καλώδιο που «έχασκε» σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού, από την οποία είχε αφαιρεθεί το προστατευτικό κάλυμμα. Στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Πατρών, θα καθίσουν ύστερα από τη μήνυση που είχε καταθέσει η οικογένεια του παιδιού, δημοτικοί υπάλληλοι της Πάτρας που κατηγορούνται για αμέλεια. Το παιδάκι έπαιζε στην πλατεία ένα απόγευμα του Σεπτεμβρίου του 2014 όταν έβαλε το χέρι του στο σημείο της μεταλλικής κολόνας ηλεκτροφωτισμού στο οποίο υπήρχε άνοιγμα με καλώδια και χωρίς καπάκι.
Το κοριτσάκι αρχικά έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια», όπου και νοσηλεύτηκε.Γλίτωσε μάλιστα τα χειρότερα γιατί φορούσε πλαστικά παπούτσια Ο δήμος της Πάτρας τότε, μετά το περιστατικό σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ανέφερε:
«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συστηματική φθορά και καταστροφή των ηλεκτρικών στοιχείων στους δημόσιους χώρους (πλατείες, παιδικές χαρές κλπ.). Η Υπηρεσία μας παρά τη συστηματική καταγραφή των βανδαλισμών και τις συνεχείς προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση ετοιμότητας διότι πάντα μπορεί να προκύψει ατύχημα εξαιτίας της συχνότητας των κρουσμάτων ρευματοκλοπής, αλλά και άλλων παράνομων ενεργειών. Έχουμε προβεί αρκετές φορές σε καταγγελίες και μαρτυρικές καταθέσεις στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για την περιφρούρηση και προστασία των επικίνδυνων σημείων». Παρόλα αυτά η οικογενεια της μικρής προχώρησε δικαστικά την υπόθεση με μήνυση που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ