Type Here to Get Search Results !

Πάτρα:Ίχνος σκανδάλου στο ΙΚΑ του κέντρου-Ψάχνουν παράνομα επιδόματα και χορηγήσ

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τους διενεργούμενους ελέγχους στο περιφερειακό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Πάτρα, προχώρησε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Οπως αναφέρει η Διοίκηση του Φορέα «από την έναρξη της λειτουργίας του Φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της έχει διακηρύξει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση αρχής της για την πλήρη διαφάνεια και τη νομιμότητα στη λειτουργία του Φορέα, τη Διοίκηση και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στα πλαίσια βεβαίως και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος Υπουργείου. Σε υλοποίηση αυτής της αρχής έθεσε σε λειτουργία κάθε μέσον και κάθε υπηρεσία που διαθέτει και για την αντιμετώπιση φαινομένων και πρακτικών διαφθοράς, που αναπτύχθηκαν και καλλιεργήθηκαν κατά το παρελθόν στους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης.
Σε αυτή την κατεύθυνση, με πρωτοβουλία της και με τη συνεργασία της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. διερευνά και αντιμετωπίζει και φαινόμενα έκνομων ενεργειών και υπαλλήλων, κατά την απόδοση χρηματικών ποσών, στο περιφερειακό υποκατάστημα του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Πάτρα. Οι εισαγγελικές, βεβαίως, αλλά και αστυνομικές αρχές ερευνούν κατά τη δική τους αρμοδιότητα το τυχόν ποινικό μέρος των σχετικών υποθέσεων, με τα μέσα, πάντα, τους τρόπους και τις εκτιμήσεις τους κατά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων. Παραλλήλως, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ μέσω των αρμοδίων οργάνων της και των υπεύθυνων υπηρεσιών της έχει προχωρήσει σε έλεγχο και μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της προκειμένου να διαπιστωθεί και βεβαιωθεί τόσο η μη σύννομη χορήγηση – απόδοση χρηματικών ποσών στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όσο και το εύρος και το ύψος της υλικής ζημιάς που τυχόν έχει προκληθεί σε βάρος του Φορέα, προκειμένου να προχωρήσει στις επιβαλλόμενες, κατά νόμο, ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.» Δημόσιο χρήμα του σημερινού ΕΦΚΑ φέρεται να κατέληξε σε τσέπες κάποιων.
 Τι ποσό και στις τσέπες ποιον είναι το ερώτημα με την απάντηση να αναζητείται μέσω της έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη στο ΙΚΑ της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα αφορά σε στελέχη των υπηρεσιών του κέντρου του οποίου τα κατάστιχα έχουν γίνει φύλλο και φτερό. Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της αρμόδιας οικονομικής αστυνομίας και επιθεωρητές της διοίκησης ερευνών με πλήρη μυστικότητα τα κιτάπια του κεντρικού ΙΚΑ στην πρωτεύουσα της. Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας και επιθεωρητές της διοίκησης ερευνούν με πλήρη μυστικότητα όλα τα έγγραφα και τα βιβλία τα οποία υπάρχουν στο ΙΚΑ της Πάτρας στο κεντρικό κατάστημα. Εδώ και τρεις ημέρες ξεσκονίζουν την υπηρεσία καθώς υπάρχουν ενδείξεις για υπεξαίρεση αγνώστου ύψους ποσού μέχρι στιγμής. Με πληροφορίες και από εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ