Type Here to Get Search Results !

Νύχτες καλοκαιριού στην Πάτρα και τα τραπεζάκια έξω, με φεγγαράδα και βασιλικό!

Νύχτες καλοκαιριού στην Πάτρα και τα τραπεζάκια έξω, με φεγγαράδα και βασιλικό! Τραπεζάκια έξω με μπυρίτσες και κρασάκια απολαμβάνοντας τις νύχτες του καλοκαιριού, με την μυρωδιά των νεραντζιών, των νυχτολούλουδων και του βασιλικού. 
 Αυτό σημαίνει καλοκαιράκι στην Πάτρα, στην πόλη με τις περισσότερες πλατείες από κάθε άλλο μεγάλο αστικό κέντρο και τους μεγάλους όμορφους πεζοδρόμους, τους δεκάδες κοινόχρηστούς χώρους, αλλά και τα ακόμα περισσότερα καταστήματα εστίασης. 

Η εποχή αυτή ήδη έφτασε. Οι καφετέριες, οι ψησταριές, τα μπαράκια, τα τσιπουράδικα και τα εστιατόρια έβγαλαν έξω τα τραπεζοκαθίσματά τους, με τους επαγγελματίες να ελπίζουν ότι οι νύχτες της θερινής περιόδου θα ενισχύσουν την δουλειά, φέρνοντας περισσότερο κόσμο στα μαγαζιά τους. 

Χρήματα δεν υπάρχουν, αυτό είναι κανόνας, ο κόσμος με δυσκολία βγαίνει ακόμα και για μία μπύρα και όλα αυτά φάνηκαν τους χειμερινούς μήνες για τους επαγγελματίες της εστίασης, αφού τα μαγαζιά τους γέμιζαν μόνο τις Παρασκευές και τα Σάββατα, ενώ αν δεν υπήρχαν οι φοιτητές, τα περισσότερα από αυτά θα είχαν σημαντικό πρόβλημα για να σταθούν στα πόδια τους. 

Το καλοκαίρι, όμως, είναι διαφορετικά. Τα βραδάκια του καλοκαιριού, με την φεγγαράδα και τα όλα τα αρώματα της νύχτας με δυσκολία κάθεσαι στο σπίτι σου, ακόμα και όταν ξέρεις ότι δεν σου περισσεύουν. 

Ήδη στην Πάτρα το βλέπει κανείς αυτό κάνοντας μια βόλτα τα βράδια. Σε περιοχές μέσα στην Πάτρα, όπως η Ηφαίστου και το Κάστρο, τα τραπεζάκια των μαγαζιών έχουν κόσμο ακόμα και τις καθημερινές. 

Στην Τριών Ναυάρχων το Σαββατοκύριακο, δεν έβρισκες για να κάτσεις, ενώ κόσμο είχαν αυτές τις μέρες τα καταστήματα στην Ρήγα Φεραίου, στα Ψηλαλώνια, στην Ηρώων Πολυτεχνείου ή ακόμα και στην πλατεία Όλγας. Μένει να δούμε κατά πόσο αυτό θα συνεχιστεί. Πάντως τα... τραπεζάκια για τους δύο-τρεις επόμενους μήνες εκεί θα είναι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ