Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης από αναρχικούς στην Ηριάννα Β.

Πάτρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης από αναρχικούς στην Ηριάννα Β. Ομάδες αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στην Ηριάννα Β. που μετά την απόφαση της δικαιοσύνης παραμένει έγκλειστη στις φυλακές της Θήβας.
Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων και ζητούν την απελευθέρωση της κοπέλας, μιλώντας για μία κατασκευασμένη υπόθεση. Η νεαρή έχει καταδικαστεί σε 13χρονια φυλάκισης από τη 1η Ιουνίου 2017 χωρίς αναστολή βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων του νόμου 187, ενώ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε  την αίτηση τόσο της ίδιας όσο και ενός συγκρατούμενου της για την αναστολή της ποινής κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.
«Το μοναδικό δήθεν ενοχοποιητικό στοιχείο ήταν ένα μικρής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA. Στην ουσία το ‘’στοιχείο’’ αυτό αντιλαμβανόμαστε ότι κατασκευάστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως πλείστες όσες φορές έχει κάνει και στο παρελθόν, προκειμένου να στοχοποιήσει αγωνιστές» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανάρτηση της σελίδας indymedia.
«Το κατασκευασμένο αυτό «στοιχείο» αποκαλύπτει την πρόθεση της αντιτρομοκρατικής να καταδικάσει την Ηριάννα ποινικοποιώντας ουσιαστικά τη σχέση της με έναν άνθρωπο, ο οποίος, αν και ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, εν τούτοις έχει αμετάκλητα αθωωθεί».
Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Αυτό που χρειάζεται είναι οργανωτική αναβάθμιση της δικής μας ταξικής και κοινωνικής αντεπίθεσης και των μορφών αγώνα ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου και του κράτους. Ενός κράτους που παρά τις όποιες εσωτερικές αντιπαραθέσεις (αντιπαραθέσεις που αντανακλούν την πολιτική και αξιακή κρίση του καπιταλιστικού συστήματος) στέκουν ξεκάθαρα στο πλάι του κεφαλαίου και εχθρικά απέναντι στα εκμεταλλευόμενα –καταπιεσμένα - αποκλεισμένα κομμάτια της κοινωνίας»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ