Type Here to Get Search Results !

«Εκτροχιάστηκε» ο προαστιακός από Πάτρα προς Κάτω Αχαγιά

Το σενάριο για την επέκταση του Προαστιακού από την Πάτρα προς την Δυτική Αχαΐα. σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes μετατράπηκε σε όνειρο θερινής νυκτός, πριν καλά – καλά αρχίσει να λαμβάνει σάρκα και οστά.
Παρά το γεγονός ότι για την υλοποίηση του έργου συντήρησης και εκσυγχρονισμού του υπάρχοντος δικτύου, που αποτελούσε βασική προϋπόθεση προκειμένου να ξεκίνησαν τα δρομολόγια, με ενδιάμεση κάλυψη όλων των περιοχών από τις οποίες θα περνούσε αυτό, η χρηματοδότηση ήταν και είναι εξασφαλισμένη, όπως προκύπτει από την εξέλιξη των πραγμάτων, αυτό καθίσταται πλέον τουλάχιστον επί του παρόντος αδύνατο. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, το γεγονός, ότι ο εργολάβος ο οποίος ανέλαβε το έργο των υποδομών ,σε ότι αφορά την πρώτη εργολαβία, επί της ουσίας έχει εγκαταλείψει την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων από τη μελέτη εργασιών, επικαλούμενος ατέλειες, ελλείψεις και ανεπάρκειες, που υπάρχουν σε αυτή.
Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ουσιαστικά την ακύρωση του αρχικού σχεδιασμού σύμφωνα με τον οποίο ο προαστιακός θα είχε αναπτυχθεί προς την Δυτική Αχαΐα από την Πάτρα μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Παράλληλα έντονος προβληματισμός υπάρχει για τη γενικότερη τύχη της λειτουργίας του προαστιακού προς την Κάτω Αχαγιά από την Πάτρα και το αντίστροφο, καθώς η υλοποίηση της δεύτερης φάσης των εργασιών, που αφορά στα ηλεκτρικά συστήματα, τις μπάρες και συστήματα ασφαλείας καρκινοβατεί, με αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά να θεωρείται εφικτός ο στόχος της λειτουργίας προαστιακού προς την Δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και για αυτή την δεύτερη φάση των εργασιών, τα χρήματα υπάρχουν και είναι από κονδύλια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ