Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Εισαγγελέας για κατατάξεις με πτυχία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Πάτρα: Εισαγγελέας για κατατάξεις με πτυχία από το Ανοιχτό ΠανεπιστήμιοΘέμα ημερών είναι η επέμβαση του εισαγγελέα στην Πάτρα, ο οποίος θα ερευνήσει τον τρόπο, τις διαδικασίες και την νομιμότητα των αποφάσεων, υπηρεσιακών συμβουλίων, προέδρων και Διοικητών σε Οργανισμούς, με τις οποίες υπάλληλοι οι οποίοι είχαν προσληφθεί στο δημόσιο ως απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσες, ανέβηκαν βαθμίδα και κατατάχθηκαν πολλά χρόνια αργότερα ως Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, κάνοντας χρήση πτυχίου το οποίο αποκόμισαν φοιτώντας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Να σημειωθεί, πως τα περιστατικά στην Πάτρα και την ευρύτερη αυτής περιοχή ανέρχονται σε δεκάδες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει το παράδοξο, τα ίδια όργανα να έχουν κάνει δεκτό το πτυχίο κάποιου και να τον ανεβάζουν βαθμίδα, δίνοντάς του το δικαίωμα να απολαμβάνει προνόμια, βαθμολογικές εξελίξεις και κατ’ επέκταση αύξηση μισθού, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επικαλούμενα την μη ύπαρξη συνάφειας του πτυχίου με το αντικείμενο για το οποίο προσελήφθη ο ενδιαφερόμενος , να υπάρχει αρνητική απόφαση, παρόλο που και στην πρώτη περίπτωση συνέβαινε το ίδιο. Να σημειωθεί πως το μπαράζ τον κατατάξεων εντοπίζεται τόσο στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πάτρα, όσο και στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Χαρακτηριστικές είναι περιπτώσεις όπου υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή, καθώς και υπάλληλοι των δύο μεγάλων νοσοκομείων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί ως διοικητικοί , γραμματείς. ακόμα και ως σκαλιστές και τεχνικοί με απολυτήριο λυκείου, αφού φοίτησαν στο ανοιχτό πανεπιστήμιο – κάποιοι από αυτούς απέκτησαν πτυχίο ακόμα και πληρώνοντας εργασίες σε φροντιστήρια – έγιναν κάτοχοι πανεπιστημιακού τίτλου με αντικείμενο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και πολλά άλλα και στη συνέχεια η υπηρεσία τους αναγνώρισε το πτυχίο, κατατάσσοντάς τους ως Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. αλλά είχαν κάνει πρόσληψη ως διοικητικοί, γραμματείς ακόμα και υπεύθυνοι προμηθειών. Η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την επικείμενη προσφυγή υπαλλήλου στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στις αρμόδιες αρχές, μετά την άρνηση του υπηρεσιακού συμβουλίου στον φορέα που υπηρετεί, να της αναγνωρίσει το πτυχίο και να την κατατάξει ως Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ενώ λίγες ημέρες αργότερα για παρόμοια περίπτωση το αρμόδιο όργανο αποφάσισε θετικά. Στη διάθεση του αρμόδιου εισαγγελέα θα τεθούν και περιπτώσεις όπου την «ευθύνη» πήρε πρόεδρος ή διοικητής σε υπηρεσία του Δημοσίου και υπέγραψε με δική του απόφαση την αναρρίχηση του υπαλλήλου στην πανεπιστημιακή Βαθμίδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ